Budapesten is a Fidesz vezet

A Kutyapárt megelőzi a Momentumot.

2024. 03. 15. 17:25
Városháza, városháza eladása, Karácsony Gergely Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pártok és az eddig bejelentkező főpolgármester-jelöltek támogatottságát térképezte fel legutóbbi kutatásában a Republikon Intézet – írja a Mandiner.

A kutatás alapján az adatok azt mutatják, hogy

a fővárosban a Fidesz–KDNP a legerősebb párt:

a teljes népességben belül 26, míg a biztos szavazó pártválasztók között harmincszázalékos támogatottsággal rendelkeznek.

A kormánypártokat a Demokratikus Koalíció 15, illetve 17 százalékkal, majd némi meglepetésre a Kétfarkú Kutyapárt követi 12, illetve 13 százalékkal. Utánuk a Momentum jön tíz, illetve 12 százalékkal, rajtuk kívül viszont csak a Párbeszéd éri még el a bejutási küszöböt hat-, illetve hétszázalékos támogatottságával. Az MSZP és az LMP támogatottsága három-három, illetve négy-négy százalékos.

Az eredmények alapján a Fővárosi Közgyűlésben a Fidesz–KDNP tizenkét képviselői helyet szerezne, a DK hetet, az MKKP ötöt, a Momentum négyet, a Párbeszéd és a Mi Hazánk pedig kettőt-kettőt.

A kutatás alapján a főpolgármesteri versenyben Karácsony Gergely vezet, de ahogy a Republikon megjegyzi, a felmérésben még nem tudtak konkrétan rákérdezni az azóta már megnevezett kormánypárti jelöltre, így csak általánosságban tudták mérni a kormányoldali aspiráns támogatottságát. Még Vitézy Dávid sem hivatalos jelölt – fűzték hozzá.

Így együtt Karácsony Gergelyre 55, Vitézy Dávidra 22, a kormánypárti jelöltre 17, Grundtner Andrásra (Mi Hazánk) négy, Brenner Kolomanra (Jobbik) két százalék szavazna.

Borítókép: A budapesti Városháza (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.