Éjszaka fagyponthoz közelíthet a hőmérséklet

Ilyen időjárásunk lesz szombaton.

Forrás: Magyar Meteorológiai Szolgáltató Nonprofit Zrt.2024. 03. 09. 7:52
Köd Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A párásság, valamint a ködfoltok megszűnése után változóan, főként a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében a több-kevesebb napsütés mellett időszakosan erősen felhős időre számíthatunk – közölte előrejelzésében a HungaroMet.

Helyenként előfordulhat gyenge eső, záporeső

– írták, hozzátéve: az Alföldön azonban inkább a naposabb idő lehet a jellemzőbb.

A délkeleti szelet egyre nagyobb területen, elsősorban a Kisalföld és az Alpokalján kísérhetik élénk, néhol erős lökések. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 10 és 15 fok között valószínű. Késő estére többnyire 1 és 9 fok közé hűl le a levegő.

 

Az időjárásra érzékenyeket érheti kellemetlenség

Habár fronthatással nem kell számolni, a légkör magasabb szintjein zajló több fokos melegedés miatt az időjárás-változásokra különösen érzékenyen reagálóknál melegfronti hatások tapasztalhatók.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.