Gyakorlaton a Spike LR2 páncéltörő rakéta

Napjaink legmodernebb páncéltörő rakétáját állíthatják hadrendbe.

2024. 03. 11. 10:46
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Többhetes elméleti és gyakorlati képzés keretében sajátították el az MH Klapka György 1. Páncélosdandár katonái a Spike LR2 típusú páncéltörő rakéta használatát és karbantartását a tatai laktanyában, illetve a Magyar Honvédség központi gyakorlóterén, a Bakonyban – számolt be a Honvédség.hu.

Páncéltörő tüskék (Forrás: Honvédség.hu)

Mint fogalmaztak,

a korábban használt, szovjet 9M113 Konkursz páncéltörő rakétát leváltó, izraeli gyártású fegyver képességeit tekintve napjaink legmodernebb páncéltörő rakétája. 

– Dupla kumulatív robbanófejjel rendelkezik, emellett többfajta járműre is szerelhető: helikopterre, hadihajóra, szárazföldi harcjárműre – olvasható a közleményben.

Gyakorlati képzés az új rakétával (Forrás: Honvédelem.hu)

Jelezték,

a Spike (Tüske) LR2 rakéta legnagyobb indítási távolságán belül képes a közvetlenül nem látható, de ismert koordinátájú célok, célpontok megsemmisítésére is.

Alapvetően kétfős kezelőszemélyzet elégséges a használatához, rendkívül professzionális és felhasználóbarát digitális rendszerrel rendelkezik. Hangsúlyozták, hadrendbe állítása nagy előrelépést fog jelenteni a Magyar Honvédség páncéltörő képességében.


Borítókép: Páncéltörő tüskék (Forrás: Honvédelem.hu)


 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.