Ilyen idő lesz jövő héten, és nincs benne sok köszönet

Egy időre búcsút inthetünk a tavasznak.

2024. 03. 10. 13:26
Időjárás
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Melegebb, viszont szeles és csapadékos időjárással zárul a hét, és sajnos a következő napok sem a napsütésről fognak szólni. Vasárnap az erős szél mellett időszakosan 2-3 milliméter csapadék eshet az országban – hívta fel figyelmet a Köpönyeg.

 

Milyen idő lesz jövő héten?

Hétfőn az erősen felhős, borult égből reggel sokfelé, főleg a középső és a keleti tájakon várható eső, zápor, néhol zivatar napközben. Élénk lesz a nyugati szél. Napközben 10-17 Celsius-fok között alakul a hőmérséklet.

Kedden a reggeli sűrű ködfoltok feloszlása után változóan felhős időre van kilátás. Elszórtan valószínű zápor. Az északnyugati szél megerősödik, legfeljebb 14-15 Celsius-fok várható.

Szerdán is marad a szeles, csapadékos idő

– ismertette az előrejelzést a Metropol.

 

Elvitte a napot a hétvége

A hétvége első napján még több napsütésben lehetett részünk, majd délután nyugat felől egyre vastagabb felhőtömb érkezett fölénk, melyből a délnyugati tájakon kisebb eső is előfordult – írja közösségi oldalán a HungaroMet. A maximum nem hozott meglepetést, 8 és 15 Celsius-fok közötti értékeket regisztráltak.

Éjszakára mindenütt beborult az ég, és a délkeleti, keleti szél is lengedezett, így ennek következtében ismét jóval enyhébb volt az éjjel.

Döntően 2 és 8 Celsius-fok közé hűlt csak le a levegő, ami akár 8-9 fokkal is több volt, mint az ilyenkor szokásos minimum.

 

Monica begurult

A spanyol, portugál és francia partok mentén erősen viharos, helyenként orkánerejű széllökések alakultak ki. A hétvége elmúlt részében sokfelé „sírta ki magát” dühében Monica, mivel Nyugat-Európában 40-50 milliméter körüli csapadékösszegeket is regisztráltak.

A következő órákban fokozatosan kelet felé halad, mindeközben gyengül, deformálódik. Mára ugyanakkor változtak kissé a modellek, s ezek alapján pont fölöttünk alakul ki hétfőn a következő ciklon a frontrendszer hullámzása után.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.