Ismét tüntetést hirdetett Magyar Péter

Varga Judit volt férjének a legutóbbi demonstrációja agresszív fenyegetőzésbe, a média munkájának akadályozásába torkollott, feljelentés lett a vége.

2024. 03. 27. 10:12
EP2I0488
Magyar Péter Fotó: Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyar Péter a Facebook-oldalán jelentette be, hogy április 6-án újabb tüntetést hirdetett meg a Kossuth térre. Elmondása szerint az utóbbi 14 év legnagyobb demonstrációját akarja megtartani.

Ahogy arról lapunk beszámolt, Magyar tegnap este is demonstrációt tartott, amelyen rendőröknek kellett kimenekíteni a Hír TV stábját az erőszakos tüntetők gyűrűjéből. Futó Boglárka, a Hír TV riportere elmondta, hogy a Napi aktuális című műsorba próbált élőben bejelentkezni, amikor egy nagyobb demonstráló tömeg körülvette, és nem hagyta beszélni.

Később pedig a demonstrálók gyűrűjéből megpróbáltak eljönni a tüntetés helyszínéről, és néhány résztvevővel interjút készíteni, ez azonban nem sikerült, ekkor léptek közbe a rendőrök, akik felajánlották azt, hogy kiviszik őket, 

azonban ezután a helyszínre már nem tudtak visszamenni a tüntetők erőszakos fellépése miatt.

„A sajtóbeszámolóban közölt adatok – bizonyítottság esetén – a garázdaság vétség gyanújára utalnak” – hívta fel a figyelmet Tényi István a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak címzett feljelentésében. A közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi levelében hangsúlyozta, hogy a mai Magyarországon szükség van arra, hogy a sajtó képviselőit, ha önmagukat nem tudják megvédeni, a büntetőjog szintjén is védelmezze a jog.

 

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Teknős Miklós)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.