Kitálalt a baloldali összefogásból kiugrott fővárosi képviselő

Semmibe vette a lakosságnak tett ígéreteket a Gyurcsány-párt vezette baloldali koalíció Pestszentlőrincen és Pestszentimrén – mondta Banga Zoltán, a kerület LMP-s önkormányzati képviselője. A baloldali összefogásból kilépő politikus beszélt arról, hogy a Karácsony Gergely főpolgármester partnereként tetszelgő Szaniszló Sándor által irányított kerület zöldpolitikája porhintés csupán. Emellett kitért arra is, hogy Karácsonyék nem törődnek a pesti külvárossal, nem segítettek az Üllői út XVIII. kerületi szakaszának felújításában sem.

Forrás: Mandiner2024. 03. 20. 16:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az öt évvel ezelőtti önkormányzati választás után a főváros XVIII. kerületében már néhány hónapon belül érződött a feszültség a koalíción belül, mert a közösen összeállított választási ígéreteket többen nem feltétlenül érezték iránymutatásnak a működés során. Különösen akkor vált élessé a fordulat, amikor Szaniszló Sándor polgármester az MSZP-ből átlépett a DK-ba – magyarázta kilépésének okát az ellenzéki együttműködésből a Mandinernek Banga Zoltán, aki az LMP támogatásával indul a fővárosi kerület polgármesteri címéért.

 

A baloldal a zöldítés ellen

Felidézte, még az országos sajtó is felkapta, amikor az önkormányzat a helyi lakosság éles tiltakozása ellenére le akarta betonozni a Flór Ferenc utcát, ami erdőirtással, a zöldfelület csökkenésével járt volna. A vezetés mindenáron le akarta nyomni az ott élők torkán a beruházást, a végén már óriásplakátokat állítottak fel az erdő szélén. Ezt követően is több olyan kezdeményezést támogatott az önkormányzat, amely a zöldfelület kárára valósult volna meg, például a WING-beruházást, vagy amikor

Szaniszló Sándor polgármester a rendkívüli jogrend utolsó napjaiban egy több mint százlakásos lakópark felépítését akarta engedélyezni saját hatáskörben. 

 

 

Felújítás helyett propagandavideó

Arra a kérdésre, hogy a kerületben okozott-e konfliktust, amikor a párbeszédes Petrovai László a választók bizalmának elnyerése nélkül lett alpolgármester, az LMP-s kerületi képviselő azt felelte: azt remélték, a kinevezésének hála jobban érvényesülnek majd a Fővárosi Önkormányzatban a kerület érdekei. Ez vakvágánynak bizonyult,

a főváros propagandavideókat készített, de semmilyen módon nem segített, a kezelésébe tartozó Üllői utat is a kerületi adófizetők pénzéből kellett felújítani. 

A politikai kinevezések indokoltsága tehát finoman szólva is megkérdőjeleződött – következtetett az önkormányzati képviselő.

 

Karácsonyékat hidegen hagyják a külvárosi problémák

Hozzátette, úgy tűnik, a fővárosban jelenleg olyan szerencsétlen a munka- és forrásmegosztás, hogy a belső, politikailag kiemeltebb kerületek, Zugló, az I., VI. és VII. kerület előnyt élveznek, a főváros a hónuk alá nyúl és segíti őket, míg a külkerületek háttérbe szorulnak. Szólt arról is, hogy Vitézy Dávid eddigi megnyilvánulásaiban sokkal nagyobb érzékenységet lát a külvárosban élő lakosság problémáival kapcsolatban, mint a jelenlegi városvezetés részéről.

Borítókép: Karácsony Gergely és Szaniszló Sándor azt sugallja: rájuk lehet számítani, csak azt nem mondták meg, hogy kinek (Fotó: képernyőmentés a 2024. március 7-én közvetített online sajtótájékoztatóról)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.