Egymásnak esett a baloldal Pestszentlőrincen

A Gyurcsány embere által vezetett kerület hivatalos Facebook-oldalán pocskondiázták a baloldali önkormányzati képviselőt.

Forrás: Mandiner2024. 02. 09. 22:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kollaboráns képviselőkről, botrányos eredményről, kicsinyes és embertelen lépésről írt a XVIII. kerület közpénzből fenntartott Facebook-oldalának kezelője – közölte a Mandiner. A kerület hivatalos közösségi oldalának adminisztrátora ezeket a jelzőket akkor használta, amikor beszámolt arról, hogy a legutóbbi ülésen a Fidesz–KDNP képviselői, valamint egy-egy LMP-s és független politikus nem támogatták, hogy rendkívüli ülésen, a szakmai bizottságok véleményezése nélkül tárgyaljanak bizonyos előterjesztéseket.

Banga Zoltán LMP-s kerületi önkormányzati képviselő rámutatott: 2019-ben pártja azzal a hittel csatlakozott a helyi összefogáshoz, hogy partnerként, közösen együttműködve fogják a kerület ügyeit intézni. Ehhez képest fontos, de nem sürgős témákban hívott össze rendkívüli ülést a DK-s Szaniszló Sándor vezette önkormányzat, előzetes egyeztetés nélkül. Van olyan napirendi pont, ahol harminc határozati javaslatról kellene döntsünk több száz millió forint értékben.

 – Ez nem az a demokratikus munkaszervezés, amelyhez 2019-ben az LMP csatlakozott és amire a kerületi lakosság felhatalmazást adott 

– szögezte le a képviselő, aki felháborodottan követte végig, hogy a 400 millió forintba kerülő kerületi közmédia vészterhes időket idézve, a politikusokat listázva terjeszt alaptalan vádakat. „Jegyezzük meg a nevét azoknak, akik ebben részt vettek" – írta a BP18.

Az LMP képviselője példaként említette, hogy miként szavazhatott volna felelősen az ülésen, ha nem lehet körül járni azt, hogy egy kerületi úszóegyesület miképpen fog egy kerületi önkormányzati tulajdonú uszoda parkolója és medencetere világításának korszerűsítésébe. – Ez teljességgel elfogadhatatlan a magát demokratikusnak valló, és 2019-ben a kerületiek bizalmát megszerző ellenzéki oldal részéről – jelentette ki Banga Zoltán. Legfrissebb bejegyzésében hozzátette, Szaniszló Sándor polgármester alkalmatlanságát bizonyítja, hogy a Fidesszel kell egyezkednie.

A DK-s polgármester fekete-fehér képpel reagált, és azt ígérte, ellenfelei „romboló politikája” ellenére megvalósítják ezeket a fejlesztéseket.

Borítókép: Dobrev Klára árnyékkormányfő és Szaniszló Sándor (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.