Locsolóverseket vár a Nébih

Küzdenek az élelmiszer-pazarlás ellen.

2024. 03. 25. 15:51
tojás, állattenyésztés, állattartás, tyúk, baromfi, baromfiudvar Fotó: Shutterstock
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) Maradék nélkül programja ismét meghirdeti az immár hagyományosnak számító Húsvétzöldítő pályázatát, amelyre április 5-ig várják a pályaműveket. A három kategóriából álló pályázat célja, hogy az ünnepi időszak közepette a népszokások, a családi hagyományok követése mellett szempont legyen az élelmiszer-pazarlás megelőzése is.

Három kategóriában várják a pályaműveket: tojásfestés, locsolóversírás, maradékmentő receptek.

A program alapvető célkitűzéseihez kapcsolódva ezúttal olyan tojásfestési és -díszítési technikákat várnak, amelyek azon élelmiszer-hulladékok kreatív felhasználását támogatják, amelyek egyúttal szép hímes tojásokat eredményeznek.

Emellett idén sem maradhat el az élelmiszer-pazarlás csökkentésére ösztönző locsolóversírás, amely a korábbiakban különösen nagy népszerűségnek örvendett a gyerekek és felnőttek körében egyaránt.

A harmadik kategória a kreatív, maradékmentő receptek népszerűsítésének ad teret. A pályázók az egyedi receptjeik megosztása révén a szemléletformálást támogatva hozzájárulhatnak, hogy a bőséges ünnepi asztalokról egy falat se vesszen kárba. A legjobb maradékmentő receptötletek az értékes díjazáson felül bekerülhetnek a Nébih által összeállított húsvéti receptgyűjteménybe is.

A Húsvétzöldítő pályázat a meghirdetett kategóriák mindegyikében várja a pályaműveket egészen április 5-ig.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.