Méltó választ adott Tordainak a Fradi vezérszurkolója

Tűrhetetlen, hogy megélhetési politikusok megbélyegzik és börtönbe zárnák a társadalom minden rétegében megtalálható tisztességes embereket – összegezhető a Ferencváros vezérszurkolójának markáns válasza, amit Tordai Bencének címzett, miután a Párbeszéd képviselője a parlamentben életfogytig tartó börtönnel fenyegette a fociultrákat. Hamberger Ádám azt is kijelentette: a futballfanatikusok kizárólag a klubjuk és a hazájuk iránt elkötelezettek.

2024. 03. 05. 6:58
TORDAI Bence
Budapest, 2024. március 4. Tordai Bence, a Párbeszéd képviselõje azonnali kérdést tesz fel az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. március 4-én. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Várható volt, hogy Tordai Bence múlt heti botrányos parlamenti felszólalása, amiben életfogytig tartó börtönbüntetést javasolt minden egyes fociultrának, nem marad válasz nélkül a lelátókon sem. A Ferencváros szurkolótábora vasárnap a Kecskemét elleni bajnoki mérkőzés elején transzparensen üzent a Párbeszéd képviselőjének, amit – pestiesen szólva – nem tesz ki az ablakba Tordai. A B-közép egyértelművé tette, mit gondol a politikusról, és tömören azt is elmagyarázta neki, hogy mi a különbség a futball iránti szenvedély, illetve az agresszió között. 

Durva üzenetet kapott Tordai (Fotó: Munkatársunktól)

– Amikor elhangoztak Tordai Bence felháborító parlamenti mondatai, nekem és a szurkolótársaimnak is egyértelműen az volt az első gondolatunk, hogy ezt nem hagyjuk szó nélkül – idézte fel a történteket a Magyar Nemzet megkeresésére Hamberger Ádám, a Fradi vezérszurkolója. Elmondta, hogy nem érti, honnan veszi a bátorságot Tordai, hogy ilyen kérdéskörben megnyilatkozzon, ráadásul vérlázító stílusban és mérhetetlen ostobaságot mutatva.

– Mi nem vagyunk senkinek a „fociultrái”, visszautasítom a teljes magyar szurkolói társadalom nevében is ezt a sugalmazást, óriásit téved az, aki a Párbeszéd képviselőjéhez hasonlóan gondolkodik rólunk

 – utalt arra, hogy Tordai a kormánypártok felé üzenve „a maguk fociultrái” kifejezést használta a parlamentben. A Fradi-tábor vezetője hangsúlyozta, hogy az ultrák éppen a szabadság harcos képviselői, akik kizárólag kétféle elkötelezettséget ismernek, de azt életük végéig: a klubhoz és a hazájukhoz való hűséget.

Hamberger Ádám szerint a politikus ezzel a felszólalásával megsértett több millió magyar futballszerető embert, ezért jobban át kellene gondolnia, hogy miket beszél, mielőtt feláll a parlamentben. – Tűrhetetlen, hogy Tordai olyan embereket bélyegzett meg és záratna börtönbe, akik a társadalom minden rétegében megtalálhatók: gyári melósok, tanárok, diákok, orvosok, nem pedig megélhetési politikusok – üzent a Fradi-tábor vezetője. 

–  Nem hagyhatjuk szó nélkül azt az általánosító hazugságot sem, ami Tordai felszólalásában ismét előkerült. Szögezzük le: a szurkoló nem bűnöző! Az elmúlt években sokat tettünk azért, hogy ezt a több évtizeden át ránk sütött bélyeget lemossuk, és nem szeretnénk, ha az ilyen torz előítéletek visszatérnének a közbeszédbe 

– hangsúlyozta Hamberger Ádám.

Az egy százalék alatti támogatottságú Párbeszéd botránypolitikusa a múlt hét keddi parlamenti felszólalásában, a napokban hivatalos személy ellen elkövetett erőszak miatt egy év felfüggesztett börtönre ítélt momentumost, Fekete-Győr Andrást vette védelmébe. Tordai szó szerint azt mondta: „Egy tüntetésen egy füstgyertyának az eldobása az bármilyen módon összehasonlítható lenne. (…) A maguk fociultráit egytől-egyig életfogytiglanra kellene lecsukniuk, hogyha azt gondolják, hogy a pirotechnikai eszközök használata az egy ennyire veszélyes dolog.”

A megütközést keltő mondatokra azonnal reagált Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára, aki figyelmeztette Tordait, hogy ne sértegesse azokat az embereket, akik a legnehezebb időkben is kiálltak a magyar labdarúgó-válogatott mellett. 

Brítókép: Tordai Bence (Fotó: MTI)



 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.