Nem fizették ki a Hableány-katasztrófa áldozatainak hozzátartozóit

A jogi huzavona tovább folytatódik.

Forrás: Bors2024. 03. 31. 21:44
Forrás: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem kapták meg a bíróság által megítélt sérelemdíjat a Hableány-katasztrófa áldozatainak hozzátartozói és a sérültek. Sógor Zsolt, az elsüllyedt hajót üzemeltető cég ügyvédje a Borsnak elmondta: mivel fellebbeztek a megállapított, összesen 1,8 milliárdos összeg nagysága ellen, a 15 napos fizetési határidő nem vonatkozott rájuk.

A szemtanúk megrázó részletekről számoltak be, szörnyű élményeik a bírósági ítéletben is helyet kaptak. Az ügyben összesen hetvennyolcan jelentettek be kárigényt, illetve sérelemdíjat. Sógor Zsolt elmondta: az ítéletben az szerepelt, hogy a jogosultanként 5–80 millió forintot 15 napon utalják át, ám ez a kötelezettség a fellebbezésre való tekintettel érvényét vesztette.

A cég az 1,8 milliárdos összeg nagyságrendjét és bizonyos esetekben a jogosultságot is vitatja

– magyarázta a jogász. Szerinte az ügy még körülbelül két évig is húzódhat, mire pont kerül a végére.

A Hableányt 2019. május 29-én este hátulról gázolta el a Viking Sigyn 135 méteres szállodahajó. A Budapesten, a Margit híd alatt bekövetkezett baleset után 27 holttestet emeltek ki a vízből, a 28., minden bizonnyal ugyancsak elhunyt személy földi maradványai azóta sem kerültek elő. A bíróság a szállodahajó kapitányát tette felelőssé a történtekért.

 

Borítókép: A Hableány kiemelése (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.