Niedermüllerék büszkén felavatták Erzsébetvárosban a régóta várt nyilvános WC-t – kutyáknak

Az egyik kihelyezett műtárgyat Nidermüller kutyája vizelte oldalba, ezzel „hivatalosan” is üzembe helyezve a kutyapiszoárt.

2024. 03. 12. 21:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fővárosi szinten egyedülálló módon nem egy darab eszközt helyeztek ki tesztelésre, hanem egy utcaszakaszt (a Peterdy utca Dózsa György út és Hernád utca közötti részét) lefedve, hét kutyapiszoárt létesítettek – írják Erzsébetváros hivatalos oldalán

Mint írták, egymástól 80–100 méterre helyezték el a betonkúpokat, azt remélve, hogy a Peterdy utcában sétáló kutyák átszoknak a használatukra. Emellett mindekit megnyugtattak, hogy a technológia a kutya ösztönére épít, így semmilyen nevelést vagy beavatkozást nem igényel a kutyatartók részéről.

Az egyik kihelyezett példányt Nidermüller kutyája vizelte oldalba, ezzel „felavatva” a nyilvános kutyavécét.

Az ugyan nem derül ki, hogy mennyibe került a kétes hatékonyságú beruházás, de a legutóbbi, ehhez fogható józsefvárosi kutyapiszoárnak nevezett betondarab elhelyezése 120 ezer forintba került. Amennyiben maradt a tarifa, 840 ezer forintba kerülhetett a most telepített hét darab betontömb. 

A túlárazott látványintézkedés Niedermüller Péter köztisztaságot érintő kampányának a része, amellyel a közelegő választásokra igyekszik jó pontokat gyűjteni. Erzsébetváros az elmúlt időszakban egyre inkább élhetetlenné vált, köszönhetően annak, hogy a közterületek tisztán tartásával éveken keresztül nem foglalkozott érdemben a balliberális városvezetés – mondta el legutóbb lapunk megkeresésére Benedek Zsolt kerületi kormánypárti képviselő.

A kerületben tartott legutóbbi lomtalanítás során felmerült egy sajátos alternatíva a régóta várt nyilvános vécék pótlására, bár ahhoz nem volt köze az erzsébetvárosi vezetésnek.

Borítókép: Kutyapiszoárt avatnak Niedermüllerék (Forrás: Facebook)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.