Sorsfordító lehet a júniusi európai parlamenti választás – ne hagyja ki vasárnap a Hír TV erről szóló műsorát + videó

Vasárnap 12.30-tól az Európai Híradóban a Hír TV-n Deutsch Tamást láthatják.

2024. 03. 03. 9:08
Forrás: Deutsch Tamás/Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Sorsfordító lehet a júniusi európai parlamenti választás” – írja Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti listavezetője hivatalos közösségi oldalán. A bejegyzésben arra is felhívta a figyelmet: „Többek között erről is beszélgetünk ma 12.30-tól az Európai Híradóban a Hír TV-n.”

Deutsch Tamás, miután a Fidesz–KDNP Balatonalmádiban megtartott kihelyezett frakcióülésének a végén bejelentették, hogy ő vezeti a Fidesz–KDNP európai parlamenti listáját, a következő bejegyzést tette:

Je suis Spitzenkandidat. Köszönöm a jelölést! Ennyi.

Mint ahogyan arról korábban már írtunk, a választás sejthető volt, ugyanis a február 16-án tartott Kormányinfón a Miniszterelnökséget vezető miniszter megjegyezte:

Deutsch kiváló listavezetője lenne a kormánypárti listának.

Magyarországnak jelentős esemény lesz a június 9-én tartandó európai parlamenti választás. Az esélyeket tekintve a centrista-jobboldali Európai Néppárt (EPP) dominanciája töretlennek tűnik, de két ciklus óta folyamatosan veszít támogatottságából. Hasonló bizalomvesztéssel kénytelen szembenézni az örökös második helyezett, a centrista-baloldali Szocialisták és Demokraták (S&D) pártszövetség is.

A két nagy pártcsalád hanyatlásával párhuzamosan a francia Nemzeti Tömörülés és az olasz Liga által vezetett, euroszkeptikus Identitás és Demokrácia (ID) pártszövetség egyre népszerűbb, 2023-as becslések szerint a harmadik legnagyobb frakcióvá válhat. A voksolás a hazai jobboldalnak azért is izgalmas, mert Magyarország nagyobbik kormánypártja az Európai Konzervatívok és Reformisták (ECR) pártcsaládhoz való csatlakozást fontolgatja.

Amennyiben az idei választáson a nagyobbik magyar kormánypártnak sikerül a mandátumszámát megőriznie, és a csatlakozási folyamatot elindítják, jó eséllyel a harmadik legnagyobb pártcsalád helyét az Európai Konzervatívok és Reformerek vehetik át a jelenlegi népszerűségi adatok alapján.

 

 

Borítókép forrása: Deutsch Tamás hivatalos közösségi oldala

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.