Szalay-Bobrovniczky Kristóf: Vasvári Pál kitartása ma is aktuális üzenetet hordoz

Elszánt, hazaszerető és küldetéstudattal bíró igaz katonákra van szükség, akik ismerik képességeiket, tudják feladatuk súlyát.

Forrás: MTI2024. 03. 14. 21:42
SZALAY-BOBROVNICZKY Kristóf
Budapest, 2024. március 14. Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter koszorúz az 1848-49. évi forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából a Pestszentimrei Református Templom kertjében, a Vasvári Kopjafánál tartott ünnepségen 2024. március 14-én. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasvári Pál kitartása, bátor helytállása ma is aktuális üzenetet hordoz magában – hívta fel a figyelmet Szalay-Bobrovniczky Kristóf a pestszentimrei református templom kertjében a Vasvári-kopjafánál tartott koszorúzáson. 

A veszélyek korába lépve újra ilyen Vasvárikra van szükség, elszánt, hazaszerető és küldetéstudattal bíró igaz katonákra, akik ismerik képességeiket, tudják feladatuk súlyát 

– hangsúlyozta a honvédelmi miniszter az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából tartott ünnepségen. Hozzátette: ez vezetett a tartalékosrendszer megújításához, a területvédelmi ezredek megszervezéséhez, új fejezetet nyitva ezzel a Magyar Honvédség történetében.

– Magyarként mind tudjuk, a haza védelmében csak magunkra számíthatunk. Nem várható el mástól és máshonnan a segítség, a szabadságunkat, a függetlenségünket magunknak kell kivívni, és annak megőrzése is a mi feladatunk – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Hozzátette: ezt a célt szolgálja a Magyar Honvédség rendszerszintű megújulása, állományának vérfrissítése, eszközparkjának korszerűsítése.

Magyarország ütőképes, a kor kihívásaira reagálni tudó haderőt épít, ahol a modern fegyverzet mellé elszánt katonákat keresnek,

olyanokat, akik ismerik a hagyományokat, követik elődeik példáját, és az ország biztonságának zálogává válnak majd – hangsúlyozta a miniszter.

– A magyar nemzet érdekeit kell oltalmazni, még akkor is, ha ezért támadják őket. A magyar álláspont egyértelmű: Magyarország és a magyar emberek biztonsága az első – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf. Hozzátette: a világ nagyon régen állt olyan közel egy globális katonai konfliktushoz, mint napjainkban, ezért nap mint nap azon dolgoznak, hogy a nemzeti szuverenitás biztosítva, a béke garantálva legyen.

Ma újra meg kell küzdenünk a szabadságunkért, mint 176 éve a márciusi ifjaknak. Magyarországra ma is egy birodalmi gépezet akarja rákényszeríteni akaratát, igaz, nem fegyverrel, hanem modern, kifinomult, bürokratikus eszközökkel, nyelvezettel, jogállamisági mechanizmusokkal, pénzzel, guruló dollárokkal, kötegelt eurókkal megvett helyi szolgálókkal

– mondta a honvédelmi miniszter. Hozzátette: a birodalmi érdek nem szolgálja a magyar érdeket, a saját sorsunkról nekünk kell dönteni, ez az előttünk álló európai parlamenti választás tétje is.

Borítókép: Szalay-Bobrovniczky Kristóf az eseményen (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.