Több mint ötven kilométeren át száguldott a forgalommal szemben az M7-es ámokfutója

Csak egy hajszálon múlt a baleset.

2024. 03. 13. 20:47
null
Budaörs, 2021. szeptember 5. Vasárnap kora délutáni személygépkocsi forgalom az M1-es és az M7-es autópályák közös fõvárosi bevezetõ szakaszán Budaörs térségében. MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Jászai Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint ötven kilométert tett meg egy autós vasárnap Szlovénia felől Budapest felé haladva az autópályán a forgalommal szemben – számolt be az ATV híradója. A televíziós csatorna megkeresésére egy nagykanizsai autós azt mondta, hogy ő a 180-as kilométer közelében találkozott előzés közben az ámokfutóval, épp csak elkerülte az ütközést.

A híradó egy stábja felvételt is kapott az esetről, amin látszik, ahogy egy másik autós próbálja figyelmeztetni a sofőrt, hogy forgalommal szemben halad. Az ön- és közveszélyes autós azonban semmire sem reagált.

Egyből az villant be, hogy ha én megyek most 130-cal és velem 130-cal jön valaki szemben, akkor annak ott vége. És akkor elkezdtem dudálni neki, jelezni. Elémentem, mögémentem, dudáltam, integettem, mindent megtettem. Hívtuk a rendőrséget

– kommentálta az esetet egy vezető. Egy nagykanizsai autós arról számolt be, hogy hirtelen, szinte a semmiből bukkant fel vele szemben a kocsi.

,Egyszer csak szembekerült velünk egy hasonló sebességgel közlekedő autó. Körülbelül kétszáz méter távolságra, és az azonnali döbbenet után átrántottam az autót a másik sávba. Ellenkormányoztam, mindezt talán egy-két másodperc alatt tapasztaltuk, és utána jött a jeges rémület, hogy mi is történt

 – mesélt a történtekről. A rendőrségi bejelentések szerint az autós már a szlovén határtól haladhatott szemben a forgalommal, és így hajtott végig a teljes zalai szakaszon.

A járőrök azonnal elindultak, végül az autóst a helyiek segítségével a saját otthonában találták csak meg. A rendőrség beszámolója szerint a sofőr nagyon zavartan viselkedett, ezért előállították a nagykanizsai kórházba.

Ha valaki az autópályán a forgalommal szemben halad, szabálysértést követ el

– mutatott rá Rinfel János ügyvéd. Hozzátette: a bírság mértéke akár 200 ezer forint is lehet, és a törvény lehetőséget ad rá, hogy egy hónaptól tizenkét hónapig a jogosítványát is bevonják az elkövetőnek.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTVA/Jászai Csaba)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.