Újabb rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezik Óbudán a korrupciós ügy miatt

Múlt héten a Kiss László vezette baloldali képviselő-testület nem fogadta el azt a határozati javaslatot, ami tisztázta volna, hogy az önkormányzat által tulajdonolt gazdasági társaságok kötöttek-e szerződést az óbudai korrupciós ügyben felmerült cégekkel. A Fidesz most újabb közgyűlést szeretne összehívni.

2024. 03. 26. 13:28
Karácsony Gergely főpolgármester és Kiss László óbudai polgármester Forrás: Metropol
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint ismeretes, az óbudai korrupciós botrány öt gyanúsítottja közül három börtönben marad, miután a Fővárosi Törvényszék helybenhagyta a bíróság korábbi első fokú ítéletét. Egy gyanúsított szabadlábon védekezhet, egy másik pedig bűnügyi felügyelet alá került. A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak.  

Az eddigi információk alapján pedig arra lehet következtetni, hogy a bűnügy szálai a baloldal fontos háttéremberéhez, P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek.  A férfival kapcsolatban érdemes megemlíteni azt az Anonymous által közzétett, rejtett kamerával készített felvételt, amin az álarcos alak állítása szerint az látszik, hogy P. Gábor és társa egy autóban ülve több millió forint pénzzel számol el.

Már 2022-ben megjelentek olyan hírek, miszerint P. Gábor közreműködött Karácsony Gergely előválasztási kampányában is. Az akkor nyilvánosságra került dokumentumok alapján ugyanaz a cég intézte Karácsony előválasztási kampányát, mint amelyik az óbudai újságot kiadja. A Key Price Kft. közbeszerzésen nyerte el a helyi újság kiadási, szerkesztési, üzemeltetési munkálataira kiírt több száz millió forintos pályázatot.

A Key Price neve most ismét előkerült, hiszen az üggyel összefüggésben Kiss László DK-s  polgármester nyilvánosságra hozta azokat a dokumentumokat, amiket a hatóságok lefoglalhattak az önkormányzatnál.

Puskás Péter, a kerület fideszes önkormányzati képviselője a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy egyelőre még nem lehet tudni, hogy az önkormányzati cégek kötöttek-e a Key Price Kft.-vel más szerződéseket, ezért újabb rendkívüli közgyűlés összehívását kezdeményezték, hiszen a legutóbbi rendkívüli közgyűlésen az ezt a témát feszegető határozati javaslatot nem fogadta el a Kiss László vezette baloldali képviselő-testület. 

Borítókép: Kiss László óbudai polgármester és Karácsony Gergely főpolgármester (Forrás: Metropol)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.