Újfajta kábítószer terjed Budapesten? A rendőrség válaszolt

Valaki a buszon pipázgatott, ez lett gyanús.

Forrás: Mandiner2024. 03. 22. 14:37
Cropped,View,Of,Man,Lighting,Smoking,Pipe,With,Marijuana,In
1480031570 Fotó: LightField Studios
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kábítószergyanúst terméket sodornak/használnak/szívnak a BKK járatain – tűnt fel a Mandinernek és a Reddit-felhasználóknak. Aki közzétette a bejegzést, azt írja, a 905-ös éjszakai buszon látta, ahogy két férfi egy crack vagy meth, azaz metamfetamin fogyasztására szolgáló pipát fog a buszon, amire rágyújtottak.

A portál tehát megkereste a rendőrséget, mert nem volt egyértelmű néhány dolog a bejegyzéshez feltöltött képen. Válaszukban azt írták, nincs információjuk arról, hogy új típusú kábítószer jelent meg Magyarországon. 

A csatolt fénykép alapján nem azonosítható be, nem állapítható meg, hogy az eszközben mi van (cigaretta vagy esetlegesen tiltott szer), más forrásból ilyen észlelésekről sem rendelkezünk információval

– közölte a rendőrség, és beszámoltak arról is, hogy a rendőri eljárásban regisztrált egyes kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények 2022/2023. évi adatai alapján a három leggyakoribb kábítószerfajta 

az amfetamin, a cannabis és a kokain volt.

Megjegyezték: tavaly csökkent a kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények száma a 2022-es adatokhoz viszonyítva. 

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.