A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Válaszolt lapunknak az Országos Bírósági Hivatal a Magyar Péter édesanyjával kapcsolatos ügyben

Azt is elmondták lapunknak, Erőss Mónika hogyan segítette a fiát.

2024. 03. 21. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Felmentette bírói tisztségéből a köztársasági elnök 2023. december 6. napján kelt határozatával Erőss Mónikát, az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettesét 2024. július 10. napjával, az általános öregségi nyugdíjkorhatár betöltésére tekintettel – tájékoztatta lapunkat az Országos Bírósági Hivatal (OBH). Mint írták, Erőss Mónika 2024. január 11. napjától kezdődően szabadságát, illetve felmentési idejét tölti, mely időszakban munkát már nem végez.

Kiemelték, Erőss Mónika a 2024. március 15. napján megtartott eseménnyel, illetve fia, Magyar Péter sajtóban tett nyilatkozatával kapcsolatban arról tájékoztatta az OBH elnökét, hogy fia politikai tevékenységéhez segítséget nem nyújt, az esemény szervezésében nem vett részt, fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja. 

Ezenkívül az OBH elnöke, Senyei György felhívta az elnökhelyettes asszony figyelmét arra, hogy az alaptörvény 26. cikke (1) bekezdésének harmadik mondatára, továbbá a bírák jogállásáról és javadalmazásáról szóló 2011. évi CLXII. törvény 39. § (1) bekezdésére tekintettel bírói szolgálti viszonyának fennállása alatt politikai tevékenységet továbbra sem végezhet – közölte a hivatal.

Mint arról lapunk is beszámolt, érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet Hont András egyik Facebook-bejegyzésében. Az újságíró Magyar Péter jogász szavait idézve azt írta, hogy a március 15-i tüntetés szervezésében a legtöbbet Magyar öccse, barátnője és édesanyja segített. 

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.