Vagy törvényt sértett Magyar Péter édesanyja, vagy hazudott róla a jogász

Megsérthette a bírói függetlenséget Magyar Péter édesanyja, aki az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese.

Forrás: Mandiner2024. 03. 21. 9:50
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Érdekes összefüggésre hívta fel a figyelmet Hont András egyik Facebook-bejegyzésében  – vette észre a Mandiner. Az újságíró Magyar Péter jogász szavait idézve azt írja, hogy a március 15-i tüntetés szervezésében a legtöbbet Magyar öccse, barátnője és édesanyja segített. 

A publicista kiemelte: Magyar édesanyja nem más, mint az Országos Bírósági Hivatal elnökhelyettese.

„Amennyiben fontos a jogállamiságosság meg a bírói függetlenség, amelyért az ellenzéki közvélemény és a sajtó annyit szokott aggódni, akkor dr. Erőss Mónika ellen azonnal fegyelmi eljárást kéne indítani, és amennyiben igaz Magyar Péter állítása, akkor fölmenteni tisztségéből” 

vélekedett Hont András, aki szerint mindez azt jelenti, hogy az egyik hatalmi ág vezető tisztségviselője tevékeny szerepet vállal egy másik hatalmi ág belharcaiban, és közben a pártatlanságára tett esküjét is megszegi. 

Az újságíró úgy folytatta: másik megoldásként Magyar Péter nem mond igazat. 

Viszont, ha bármelyik lap ebben a hangulatban ezt megírja, netán az OBH-t is megkérdezi, és ráadásul még az is lesz a vége, amit írok, vagy az bizonyosodik be, hogy az Új Megváltó nem mond igazat, akkor majd érkezik személyesen ő, és odakommentál, hogy jól fizet a Tóni

– zárja bejegyzését Hont András.

Lapunk küldött kérdéseket az Országos Bírósági Hivatalnak (OBH) az esetettel kapcsolatban, amint válaszolnak, közzétesszük.

Közben Magyar Péter reagált Hont András leleplezésére, az újságírót fizetett trollnak nevezve. A jogász azt írta: most édesanyja került „a rogáni propagandista zsoldosok célkeresztjébe.”

Hozzátette, Erőss Mónika jelenleg az OBH elnökhelyettese és júliusban megszűnik a bírói megbízatása, mert eléri a bírói felső korhatárt, de előtte még megpróbálják meggyalázni a 40 éves pályafutását és megkérdőjelezni a bírói függetlenségét. Magyar Péter azt állította, édesanyja abban segített neki, hogy meghallgatta, támogatta, néha megölelte, biztatta és nagyon aggódott. „Zsoldosok vagytok. Abból is a legrosszabb fajta” – zárta bejegyzését a jogász.

Megérkezett az OBH válasza. Ebben azt írták, hogy Erőss Mónika a 2024. március 15. napján megtartott eseménnyel, illetve fia, Magyar Péter sajtóban tett nyilatkozatával kapcsolatban arról tájékoztatta az OBH elnökét, hogy fia politikai tevékenységéhez segítséget nem nyújt, az esemény szervezésében nem vett részt, fiát édesanyaként, az otthoni feladatok átvállalásával támogatja. Ezenkívül 

az OBH elnöke, Senyei György felhívta az elnökhelyettes asszony figyelmét arra, hogy bírói szolgálati viszonyának fennállása alatt politikai tevékenységet továbbra sem végezhet.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.