Zsarolással vádolták meg a szekszárdi DK-t a szövetségesei

Baloldali belharc bontakozott ki a városban.

Forrás: TEOL2024. 03. 10. 10:36
Forrás: Wikipédia/ Pásztörperc
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Éljen Szekszárd (ÉSZ) online felületén nemrég megjelent egy poszt, amelyben azt állítják, hogy a Demokratikus Koalíció megpróbálta zsarolni az ÉSZ tagjait – írja a Tolna Vármegyei Hírportál.

Az ÉSZ egy ajánlatot kapott a DK helyi képviselőitől, de ezt nevezhetjük nyugodtan akár zsarolásnak is. Ha nem adunk át nekik egy olyan körzetet, amit az ÉSZ már kétszer megnyert és a lista második helyét, akkor ránk indulnak minden körzetben

– olvasható a közösségi oldalon. A bejegyzésből nem derül ki, mit értenek zsarolás alatt. A DK választókerületi elnöke „gyomorforgató hazugságnak” minősítette az állítást.

A lap megkereste az érintetteket, a beszélgetésekből pedig kirajzolódott, miként áll az ellenzéki összefogás Szekszárdon.

 

Meglepetés meglepetést követ

Bomba Gábor és Illés Tamás gyakran hangoztatják, hogy az Éljen Szekszárd nem köthető baloldali pártokhoz, csupán Szekszárdért tenni akaró „lokálpatrióta civilek” közössége. A DK választókerületi elnöke által elmondottak viszont némileg árnyalják ezt a képet, pontosabban ellentmondanak az ÉSZ-esek szavainak.

Takács László felidézte: tavaly találkozót kezdeményeztek az ÉSZ-szel. Bomba Gáborék pedig a helyszínt és az időpontot jelölték meg. Így esett az ÉSZ tagjainak választása az MSZP szekszárdi, Mikes utcai irodájára. Takács Lászlót ez némileg meglepte, de nem tulajdonított ennek túl nagy jelentőséget. Az egyeztetésre végül december első felében került sor.

A DK választókerületi elnöke másodmagával, Józsai Attilával érkezett a szekszárdi MSZP-irodába. Józsai 2022-ig Szigetszentmiklós alpolgármestere volt, mostanában pedig a Demokratikus Koalícióban az ellenzéki összefogás koordinálásáért, az ezzel kapcsolatos egyeztetésekért felel. A DK delegáltjait akkor érte újabb meglepetés, amikor meglátták, hogy Bomba Gábor és Illés Tamás mellett Harangozó Tamás, az MSZP országgyűlési képviselője is ott vár rájuk az irodában.

 

Nem tudtak megegyezni, meg is lett a konfliktus

A Takács László által elmondottak alapján Bomba Gáborék konkrét ajánlattal várták őket: Zaják Rita és Csötönyi László körzetét, valamint a listáról bejutó harmadik helyet kínálták fel a DK jelöltjei számára.

Takács Lászlóék számára ez az ajánlat majdnem elfogadható lett volna, ők csak azt kérték, hogy a listás helyek közül ne a harmadik, hanem a második lehessen a Demokratikus Koalícióé. Bomba Gáborék viszont – Takács szerint – ettől határozottan elzárkóztak, de ez sem akasztotta meg az első tárgyalást.

Zaják Rita, akinek a körzete miatt alakult ki állítólag a feszültség, azt mondta, hogy éppen az ilyen „aljasságok” miatt lépett ki 2021-ben az ÉSZ-frakcióból. Takács László a történtek után 

nem lát rá esélyt, hogy a DK együttműködjön az Éljen Szekszárddal.

Szerinte nincs más lehetőség, mint hogy önállóan induljanak minden körzetben.

Borítókép: Szekszárdi városháza (Fotó: Wikimedia/Pásztörperc)

Mindent egy helyen az Eb-ről

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.