A hídpénzbotrányban felszívódott másfél milliárdról kérdezték Karácsonyt és Gyurcsányt

Látványos akciót tartottak a Lánchídon a Fidelitas aktivistái.

2024. 04. 13. 20:46
KARÁCSONY Gergely; KUNHALMI Ágnes; NÉMETH Angéla; GYURCSÁNY Ferenc
Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fidelitas aktivistái látványos akcióval hívták fel a figyelmet a hídpénzbotrányra. Közösségi oldalára feltöltött videójában a Fidelitas emlékeztetett: pénteken sokatmondó pénzmozgásokat tárt fel a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) a Lánchíd felújítását végző A–Híd Zrt. és a számlagyáras ügybe keveredett Vig Mór cége között.

A dokumentum lépésről lépésre bemutatja a folyamatot, a dátumok pedig alapjaiban cáfolják meg a botránytól elzárkózni igyekvő Karácsony Gergely főpolgármester eddigi védekezését. A jelentés szerint akár több bűncselekmény gyanúja is felmerülhet.

 

Bőröndökkel vonultak a Lánchídhoz

A Fidelitas aktivistái bőrönddel a kezükben vonultak a Lánchídhoz, majd kérdőre vonták Karácsony Gergelyt és Gyurcsány Ferencet is, azt követelve, mondják meg, hová tűnt el másfél milliárd forint.

Mondják meg, hol a pénz!

 – hangoztatták az aktivisták.

 

Reagált a Fidesz is

A Fidesz a közösségi oldalán osztott meg egy videómontázst a botránnyal kapcsolatban, amely Dömötör Csaba a baloldalhoz intézett keddi országgyűlési beszédét idézi.

– Fennáll a gyanúja, hogy a felújítás hátterében egy számlagyárat működtetett a baloldal, és több száz milliót utaltak tovább cégeknek, ahol aztán készpénzben felvették ezeket az összegeket. Sajtóinformációk szerint az így felvett összegek nagyságrendje elérheti a másfél milliárd forintot. Két eset lehetséges: vagy az, hogy Karácsony Gergely tudott erről az egészről, és nem tett semmit. A másik eset sajnos ugyanennyire esélyes, hogy Karácsony Gergely az egészről nem tudott semmit, fel sem tűnt neki, mert nem ura a helyzetnek.

Ez a fő baj a mostani városvezetéssel!

 – hangzik el a videóban.

 

Borítókép: Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.