„Bocsánatot kérek Guy Verhofstadt miatt! Ő a népem szégyene!”

Guy Verhofstadt a szovjetekre hasonlít, centrista, és egy különösen fanatikus megszállott, aki miatt bocsánatot kérek a magyaroktól – fogalmazott a lapunknak adott exkluzív interjúban Gerolf Annemans belga EP-képviselő a CPAC Hungaryn. A Vlaams Belang párt uniós képviselője hangsúlyozta: semmilyen ország nem büntethető azért, mert jobboldali politikát folytatva szembemegy az Európai Unióval. Gerolf Annemans egyetértését fejezte ki Orbán Viktor miniszterelnöknek az orosz–ukrán háborúra vonatkozó álláspontjával, miszerint a hadban álló feleknek tárgyalóasztalhoz kellene ülniük és befejezni a háborús őrületet.

2024. 04. 28. 6:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Milyennek látja a pártja, a Vlaams Belang esélyeit a júniusi uniós választásokon?

– Az összes közvélemény-kutatásnak mi állunk az élén az előző választások óta, amikor 18-19 százalékot kaptunk, a legutóbbi felmérés pedig 26-27 százalékot mutatott. A Vlaams Belang egyre inkább a flamand emberek egyetlen alternatívája lesz arra, hogy megváltoztassa a bennünket kormányzó rezsimet. Az utóbbi negyven évben az országunkat olyan pártok vezették, amelyek a flamandok akarta ellenében cselekedtek. Belgiumban flamand és vallon emberek élnek együtt, akik közül sok flamand mindig azokra szavaz, akik hitelesen szólítják meg őket és több autonómiát ígérnek nekik. Mi flamand nacionalisták vagyunk, és egyedüliként teszünk hiteles ajánlatot Flandriának. Nálunk júniusban az összes szavazás ugyanarra a dátumra esik: a szövetségi, a flamand, a vallon, valamint a brüsszeli parlament megválasztása mind egy napon lesz. Ezért a voksolás következményei nemcsak az Európai Parlamentben válnak érezhetővé, hanem – és nekünk ez a fontosabb – az összes belgiumi parlamentben, különösen a flamandban, ahol a Vlaams Beland fontos szerepet játszhat a rezsimváltásban.

Gerolf Anneman
Ne legyen több háború! – üzente Gerolf Annemans belga EP-képviselő (Fotó: Csudai Sándor)

– Hogyan tervezik ezt a rezsimváltást?

– A flamand kormány – szükség esetén – többségi koalícióban fogja vállalni a felelősséget azért, hogy megadja a flamandoknak, amit akarnak: több Flandriát és jobboldali politikát a migráció, a biztonság, illetve a gazdaságirányítás terén is. Az Európai Uniót olyannak képzeljük el, mint amilyenről a mai konferencián a legtöbben beszéltek: vissza kell térni a gyökerekhez a szubszidiaritás elve mentén, a tagállamokkal a kormányrúdnál.

– Mit gondol arról, hogy Európa jelenlegi vezetői a magyarokat büntetik a nekünk jogosan járó anyagi források visszatartásával?

– A Vlaams Beland az Európai Parlamentben mindig ellene szavazott bármilyen intézkedésnek, amelyet a magyarok kárára hoztak. Mi ezt minden tagállamnak megtettük volna, amelyik a 7-es cikkely áldozata lett volna. Ez nem azért van így, mert mindennel egyetértünk, amit Magyarország tesz, hanem 

mi nem akarjuk azt, hogy akár csak egy tagállamot is azért büntessenek, mert jobboldalibb identitású a politikája, és így az Európai Unióval szembemegy.

Mi mindennek ellene szavaztunk, amit az uniós parlament elfogadott.

– Mit gondol Guy Verhofstadt tevékenységéről?

– Itt ragadom meg a lehetőséget, hogy a flamand nép nevében bocsánatot kérjek a miatt az ember miatt, akivé Verhofstadt úr vált! Ő a Flamand Liberális Pártot flamand érdekekért kiálló pártként indította, megígérve Flandriát a flamandoknak. 

Most egy olyan, a szovjetekre legjobban hasonlító, centrista, különösen fanatikus és megszállott emberré vált, aki az Európai Unió hatalmával létre akar hozni egy birodalmat a semmiből. 

A maastrichti szerződés ratifikálásáig a flamandoknak előnyös volt az európai gazdasági együttműködés, ami aztán átalakult egy szovjetszerű, központosított birodalmi állammá, aminek mielőbb véget kell vetni. Elnézést kérek mindenért, amit Verhofstadt tett, ő az én népem szégyene!

– Ön szerint mi a leghatékonyabb módja annak, hogy felvegyük a kesztyűt a woke- és az LMBTQ- propaganda ellen?

– Úgy gondoljuk, hogy a tagállamok hatáskörébe kellene tartoznia mindennek, amit a woke-agenda az emberekre próbál erőszakolni. Én magam flamandként egy kicsit másképp látom a homoszexuális kapcsolatokat és házasságot, mint a magyarok, de szerintünk önöknek joguk van ahhoz, hogy saját maguk döntsenek ebben a kérdésben, ahogy mi is magunk határozunk róla. 

Ez semmiképpen sem az Európai Unió hatásköre, nem lehet az emberi jogok felől megközelíteni, ez egy marhaság. 

Az embereknek joguk kellene hogy legyen a saját szájuk íze szerint alakítani a társadalmukat, különösen a szexuális jogok ügyében, valamint megvédeni a gyermekeiket az iskolában bármitől, amit a woke megpróbál odavinni. Az erről szóló döntés csakis az emberek és a tagállamok hatásköre, nem az Európai Unióé.

– Mit gondol Orbán Viktor és kormánya háborúellenes álláspontjáról az orosz–ukrán konfliktust illetően?

– Nagyon szomorúak vagyunk a háború miatt, és ugyanaz a véleményem, mint Orbán Viktornak, ugyanazon az oldalon állok, ahol ő. A mai háborús légkör, ami nemcsak az Európai Parlamentben, hanem az Európai Unióban is tapasztalható, az 1914-es atmoszférára hasonlít, amikor egy szörnyű világégés tört ki a háborús hisztériából, illetve abból, hogy nem vigyáztak a békére. Ugyanezt látjuk most is. A háborúk nem a nacionalizmusból fakadnak, ahogy a Verhofstadt-félék mindig állították, hanem azokból a birodalmakból, amelyek egymás ellen harcolnak, és amelyek nem értik meg, hogy nem kellene a kisebb országok népeinek az életébe avatkozni. Ez történik most, 

nekünk pedig távol kellene tartani magunkat a háborútól, és kísérletet tenni a békekötésre. 

Mindezt arra kellene alapozni, hogy az oroszoknak nem volt joguk behatolni Ukrajnába, nekünk pedig abban kell segíteni az ukránokat, hogy ezt egyértelművé tegyék Putyinnak. Szerintem üljünk le egy asztalhoz, ahol végre befejezzük a háborús őrületet! Békepárti flamand nacionalistaként azt mondom: ne legyen több háború!

Borítókép: Gerolf Annemans belga EP-képviselő a CPAC Hungaryn (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.