Először született szívátültetett édesanyának gyermeke Magyarországon

Ez egy igazi mérföldkő a magyar kardiológiai ellátásban.

Forrás: MTI2024. 04. 02. 15:48
Budapest, 2024. január 1.
Az év elsõ fõvárosi újszülöttje az Észak-Pesti Centrumkórház - Honvédkórház újszülött osztályán 2024. január 1-jén. Donát 2 óra 10 perckor született 3080 grammal és 53 centivel, császármetszéssel.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mérföldkőhöz érkezett a magyar kardiológiai ellátás: Magyarországon először született szívtranszplantált édesanyának gyermeke – közölte az Országos Kórházi Főigazgatóság az MTI-vel.

Az anya 2009-ben kapott új szívet a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetben (GOKVI) – írták.

A tervek szerint az anya az intézetben szült volna, de a gyermek a vártnál korábban érkezett, így végül a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórház szülészeti osztályán jött világra a kisbaba. A szülés idején a kisvárdai kórház a GOKVI munkatársaival telefonon tartotta a kapcsolatot. A szülés természetes úton történt – közölték.

Ezt követően az édesanyát és gyermekét mentővel szállították át a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézetbe, ahol további vizsgálatokra került sor, majd  

komplikációmentesen, néhány nap elteltével egészségesen távozhattak mindketten a kórházból

– hangsúlyozták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.