Évtizedekre fegyházba kerülhet a tizenegy éves kisfiút megerőszakoló győri férfi

Amikor a gyermek segítségért kiabált, bántalmazta és megfenyegette.

Forrás: Győri Fellebbviteli Főügyészség2024. 04. 09. 13:17
gyerek, síró gyerek, pedofil, pedofília
Fotó: pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A „három csapás” alkalmazásával ítéltek életfogytig tartó szabadságvesztésre egy férfit, aki egy tizenegy éves fiúval végzett szexuális visszaélést – közölte a Győri Fellebbviteli Főügyészség.

A pedofil 2022. május 16-án, délután, jutalom ígéretével a lakóhelyére csalta a buszmegállóban várakozó tizenegy éves kisfiút, akivel ezután szexuális cselekményt végzett, végeztetett. 

Amikor a gyermek segítségért kiabált, illetve megkérdezte, hogy mikor mehet haza, bántalmazta és megfenyegette. 

Mivel elégedetlen volt a kisfiúval, ezért a telefonján egy pornográf videót mutatott neki, és felszólította, hogy ő is azt csinálja. Időközben a szülők a rendőrségen bejelentették a gyermek eltűnését. Végül a férfi hajnali öt óra után engedte el a gyermeket, aki az iskolába ment, és onnan hívták a rendőrséget.

A Győri Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, tíz év közügyektől eltiltásra ítélte. Végleges hatállyal eltiltotta bármely olyan foglalkozás gyakorlásától, amelyben tizennyolcadik életévét be nem töltött személlyel kerülne kapcsolatba. Megállapította, 

a fegyházbüntetésből legkorábban harminc év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

A vádlott cselekménye személy elleni erőszakos bűncselekménynek minősül. Mivel ilyen bűncselekmény miatt korábban már kétszer elítélték, a törvény értelmében erőszakos többszörös visszaeső. Emiatt ezen újabb súlyos bűncselekményért kötelező életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabása vele szemben.

Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbeztek, azonban a Győri Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a férfi bűnös, a kiszabott büntetés törvényes. Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.