Hajókkal tüntettek a Dunán Karácsony terve ellen

A baloldali főpolgármester valódi alternatíva nélkül száműzné a hajósokat, több ezer család megélhetését ellehetetlenítve.

Forrás: Világgazdaság2024. 04. 20. 20:16
null
Budapest, 2019. június 2. A hajóbalesetben elsüllyedt Hableány turistahajó kiemelésének munkálatait segítõ hajók a Margit hídnál 2019. június 2-án. A Hableány turistahajó és a Viking Sigyn szállodahajó május 29-én éjszaka ütközött össze a Margit híd közelében, majd a turistahajó felborult és elsüllyedt fedélzetén 33 dél-koreai turistával és a kéttagú magyar személyzettel. A balesetben heten meghaltak, hét embert kimentettek, 21-en eltûntek. MTI/Mónus Márton Fotó: Mónus Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Huszonhét hajóval tiltakozott szombaton a Magyar Hajózási Országos Szövetség és a Személyhajósok Szövetsége – írta a Világgazdaság.

Idén a hagyományos kirajzás – amelyen mintegy négyezer utas vett részt a járművek fedélzetén – egy békés tiltakozással kapcsolódott össze, a hajózásból élők a Duna-parti építési szabályzat tervezett módosítása ellen tiltakoztak ilyen módon. Utóbbiban azt rögzítenék a fővárosi döntéshozók, hogy 

az érintett partszakaszon 24 kikötő helyett 9-et használhatnak majd a hajók

 – írta a lap.

 

Karácsony Gergely száműzné a hajókat

Ahogy a Magyar Nemzet korábban beszámolt róla, Karácsony Gergely március végén hivatalos közösségi oldalán is bejelentette, hogy egy „bonyolult, sok egyeztetést igénylő tervezési, véleményezési folyamat” eredeményeként kitiltaná a hajókat Budapestről, mivel azok megkeserítik a fővárosban lakók életét és elcsúfítják a panorámát. 

A főpolgármester kijelentéseivel kapcsolatban megkerestük Tóth Mihályt, a Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivőjét, aki lapunknak elmondta: 

az előzetes egyeztetéseken egyáltalán nem volt szó a hajósok kitiltásáról, a vízi járművek károsanyag-kibocsátása, zajszintje határértéken belüli, és egyelőre semmilyen konkrét tervezet nincsen a Duna-part parkosításáról.

A teljes beszélgetés ide kattintva olvasható.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mónus Márton)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.