Hídpénzbotrány: Wintermantel Zsolt is reagált

„Van még kérdés, hogy a baloldal hogyan lapátolja ki a budapestiek pénzét?” – írta a Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője.

Forrás: Facebook2024. 04. 07. 20:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Wintermantel Zsolt a közösségi oldalán reagált a hídpénzbotrány körül napvilágot látott újabb részletekre. 

A Fidesz–KDNP fővárosi frakcióvezetője bejegyzésében azt írta:

– A hídpénzbotrányban további 500 milliót vettek fel készpénzben, így már másfél milliárd forintra rúg az összeg, mely a Lánchíd felújítását végző cégtől magánszemélyekhez vándorolt. Ez az a cég, az A-Híd Zrt., amelyért anno Karácsony Gergely minden követ megmozgatott, hogy megnyerhesse a kivitelezési pályázatot! Ha feltennéd a kérdést, hogy miért nincsen Budapestnek pénze és hogy vajon a pénzmosás gyanújával érintett cégtől végül kihez is juthatott ez az óriási összeg, a fentiek alapján meg is válaszolhatod! Van még kérdés, hogy a baloldal hogyan lapátolja ki a budapestiek pénzét? – zárta költői kérdéssel gondolatait Wintermantel Zsolt.

Ahogy arról lapunk is beszámolt, Vig Mór mellett egy Hegedűs Dániel nevű másik ügyvéd is hatalmas készpénzösszegeket vett föl az A-Híd Zrt. által a Sunstrike Hungary Kft. számlájára utalt pénzekből. A Hegedűs által fölvett 500 millió forinttal így már közel 1,5 milliárdra rúg az az összeg, amihez hozzájutottak az ügyben érintettek. Azt azonban továbbra sem tudni, miért kellhetett a Lánchíd felújításán dolgozó A- Híd Zrt.-nek ekkora összeget készpénzre váltania.

Karácsony Gergely eddigi álláspontját cáfolják az új fejlemények.

Borítókép: Wintermantel Zsolt, a fővárosi Fidesz–KDNP-frakció vezetője (Fotó: Mirkó István)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.