Lezuhant egy siklóernyős a Mátránál

Mentőhelikoptert is riasztottak a helyszínre.

2024. 04. 13. 20:21
illusztráció Fotó: MTI/Vajda János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tűzoltók, mentőhelikopter és mentőautó is érkezett a pásztói Alkotmány utca közelébe,a siklóernyőspályához, ahol lezuhant egy siklóernyős – írja a Nógrád vármegyei hírportál.

A mentők végül egy személyt súlyos sérülésekkel, stabil állapotban, földi úton szállítottak kórházba.

– Egy siklóernyős zuhant le Pásztón. A helyszínre a helyi hivatásos tűzoltók és az Észak-Mátra Speciális Mentő és Önkéntes Tűzoltó Egyesület önkéntesei vonultak ki, illetve a mentőszolgálatot is riasztották. Mentőhelikopter és mentőautó is érkezett a balesethez – nyilatkozta a lapnak Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A Siklórepülő-szövetség tájékoztatása szerint viszonylag gyakran, egy-két évente előfordulnak hasonló balesetek, ezekről általában nem is kapnak tájékoztatást a helyi szervezetektől vagy sportolóktól.

A balesetről felvételeket is közölt a hírportál.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.