Halálos áldozatokat követelt a martonvásári repülőbaleset

Büntetőeljárás keretében vizsgálják az esetet.

2024. 04. 13. 17:16
Forrás: Police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság délelőtt kapott bejelentést arról, hogy Martonvásár és Ráckeresztúr között egy sportrepülőgép eltűnt a radarképről. A gép roncsait a rendőrök mezőgazdasági területen találták meg. A balesetet következtében a légi járműben utazó

két férfi a helyszínen meghalt.

A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit – közölte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Ahogy arról a Magyar Nemzet már beszámolt, halálos légi baleset történt szombat délelőtt. A Martonvásár és Ráckeresztúr között elterülő lakatlan, mezőgazdasági területre csapódott délelőtt tíz óra körül egy kisrepülőgép.

Az üggyel kapcsolatban a Metropol megkereste az Országos Mentőszolgálatot, ahol elmondták: a helyszínre mentőautókat és mentőhelikoptert is riasztottak, de az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy már nem lehetett rajta segíteni, a helyszínen életét vesztette.

 

Szemtanúk is megszólaltak

– Hallottuk a mentők meg a tűzoltók hangját, aztán jött a mentőhelikopter is. Nem tudtuk, mi történhetett, mert nem láttunk semmit, szerencsére arrébb volt a lakott résztől – idézte fel egy martonvásári férfi a lapnak.

– Lehet, hogy utolsó pillanatban sok ember életét mentette meg azzal, hogy szántóföldre zuhant, nagyon sajnáljuk szegényt – mondta.

 A környékbeliek úgy tudják, hogy

egy gyakorlott, gyakran arra repülő pilóta vezette a kisgépet.

– Azt gyanítjuk, az a férfi volt, aki minden hétvégén erre repült már jó ideje – mondta a lapnak egy lakos, míg egy helyi csoportban azt írták: egy hetente arra repülő akrobata repülőt vezető férfi volt az áldozat.

Borítókép: A baleset helyszíne (Fotó: Rendőrség)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.