Magyar Péter beelőzte a teljes baloldalt

A Tisza párt leadta az EP-választáshoz szükséges ajánlásokat.

2024. 04. 30. 13:04
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben a baloldali pártok többsége mondhatni vért izzad, hogy összegyűjtse az EP-választáson való induláshoz szükséges húszezer ajánlást,

Magyar Péter pártja kedden már le is adta a szükséges mennyiségű aláírást, így a Tisza pártot nyilvántartásba is vették 

– tudta meg a Magyar Nemzet. A választás.hu-n fellelhető adatok szerint eddig 11 fős listát Dávid Dóra vezeti, őt követi Tarr Zoltán, majd Kulja András következik. A sort Weisz Viktor zárja.

Azt, hogy Magyar Péter a baloldaltól ilyen sikeresen szipkázta el a választókat, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy

eddig egyik baloldali szervezetet sem vették nyilvántartásba,

pedig már csak néhány nap maradt az aláírásgyűjtésre.

Márki-Zay Péter már naponta kéri a tagságot és az aktivistákat, tegyenek meg mindent, hogy sikerüljön egyáltalán elindulniuk az EP-választáson. Legutóbbi levelében a Mindenki Magyarországa Néppárt elnöke azt írta:

sajnos az erőn felüli munka dacára sem sikerült még összegyűjteni a 20 ezer aláírást, ahogyan sok más pártnak sem.

– Több száz aktivistánk gyűjti napok óta az ajánlásokat, azonban a tapasztalat az, hogy az emberek fásultak, bizalmatlanok és a legtöbben elutasítóak a politikával szemben – fogalmazott kétségbeesetten Márki-Zay Péter, de feltehetően nem ő az egyetlen, aki szenved a támogatók hiányától.

A június 9-i európai parlamenti választásokra eddig három párt adta le a szükséges mennyiségű ajánlást. 

Elsőként a Fidesz jelöltjeit vette nyilvántartásba a választási bizottság április 27-én. Hétfőn a Mi Hazánk Mozgalom is leadta az ajánlásokat, kedden pedig Magyar Péter pártja is felkerült a listát állítók közé.

Borítókép: Magyar Péter (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.