Óbudai kenőpénzek: itt a bíróság legújabb döntése!

Börtönben marad az óbudai korrupciós botrány három gyanúsítottja, miután a bíróság három hónappal meghosszabbította a letartóztatásukat – tudta meg a Magyar Nemzet. A baloldal fontos háttéremberével fémjelzett, a DK-s önkormányzatig érő kenőpénzes ügynek van még két gyanúsítottja, egyikük bűnügyi felügyeletben van, az ötödik gyanúsított pedig szabadlábon védekezik.

2024. 04. 11. 12:32
null
Budapest, 2023. június 3. Az 1906-ban épült Városháza, Polgármesteri Hivatal Óbudán a Fõ téren. Mellette jobbra a Szindbád Közösségi Iroda és Rendezvénytérnek is helyet adó lakóépület. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Továbbra is letartóztatásban marad a III. kerületi kenőpénzes bűnügy három gyanúsítottja – derült ki a Fővárosi Törvényszék lapunknak adott tájékoztatásából. A bíróság ugyanis a napokban július 8-ig hosszabbította meg a letartóztatásukat. A csúszópénzes botrány negyedik gyanúsítottja ugyancsak a nyár közepéig bűnügyi felügyeletben marad.

 

Korrupciós ügyben nyomoz az ügyészség

Ahogy arról többször beszámoltunk, március elején négy személyt gyanúsított meg a vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés, minősített vesztegetés és más bűncselekmények miatt eljárást indító Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF). A gyanúsítások az óbudai önkormányzattal kötött fiktív szerződésekről és kenőpénzekről szólnak. A főügyészség később egy ötödik gyanúsítottat is kihallgatott, ő szabadlábon védekezik.

 

A baloldal kulcsembere lehet az ügy főszereplője

Az eddig tudott információk alapján arra lehet következtetni, hogy a bűnügy szálai a baloldal fontos háttéremberéhez, P. Gáborhoz és társaihoz vezetnek.

A férfival kapcsolatban fontos megemlíteni azt az Anonymous által közzétett, rejtett kamerával készített felvételt, amin az látszik, hogy P. Gábor és társa egy autóban ülve több millió forint — feltételezhetően — kenőpénzzel számolt el. A felvételeken jól látható, ahogyan az összegeket papírzacskóba tették. Az álarcos alak szerint a III. kerületi önkormányzat megbízásaiból visszaosztott pénzről volt szó.

 

Több önkormányzatig is elérhet a botrány?

Noha az ügyben egyelőre csak az óbudai önkormányzat érintettsége vetődött fel, sőt, a DK-s polgármestert is kérdőre vonták, ugyanakkor a botrány szálai több más baloldali kerületben is riadalmat okozhatnak. Utóbbiról részletesen írtunk, a cikk ide kattintva elérhető.

Borítókép: Az óbudai városháza (Borítókép: MTVA/Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.