Politikai tisztogatástól tartanak Márki-Zay ellenfelei

Dombi-Kiss László kapcsolata már régebben megromlott Márki-Zay Péterrel, mert nem értett egyet a politikai ámokfutásával, most ő lett Kovács Pál egyik támogatója és képviselőjelöltje.

Forrás: Délmagyarország2024. 04. 06. 20:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kovács Pál hódmezővásárhelyi polgármesterjelölt négy képviselőjelöltje is visszalépett az indulástól, mert félnek, hogy Márki-Zay Péter polgármester kirúgja vagy kirúgatja őket a munkahelyükről – írja a Délmagyarország. Azután döntöttek így, hogy pénteken a Márki-Zay Péterből „királyt csináló” Dombi-Kiss Lászlót azonnali hatállyal elbocsátotta a Hódmezővásárhelyi Működtető és Szolgáltató Zrt. vezérigazgatója.

Kovács Pál még pénteken „Vádollak!” címmel tett közzé a közösségi médiában egy hosszú posztot, amiben kifejtette: a mosoly, a kézfogás, a szép beszéd csupán egy hamis máz. A polgármester bizonyítékkal alátámasztott tényeket hazudtol meg, emberek becsületébe gázol, miközben saját hibáit fedi – állította.

 

Kovács Pál vádolja Márki-Zayt

„Vádollak, mert 2018–2019-ban az emberek adtak neked egy felhatalmazást, egy titulust, bizalmat, a hitüket. Vádollak, mert azt ígérted, jobb leszel emberként, városvezetőként, mint a korábbi vezetés. Vádollak, mert ki bolygód mozgásával egyetért, felemeled. De hazug módon tiprod, aki a bolygód mozgásával egyetérteni nem tud vagy nem kíván” – írta Kovács Pál.

Vádollak! Vádollak, hogy kirúgattad átszervezés címszó alatt politikai érdekeidtől vezérelve Dombi-Kiss Lászlót. Lacit, aki eddig szakmailag korrekt és jó szakember hírében állt. Kirúgattad a HMSZ Zrt.-től a vezérigazgató által, mert tudtad, hogy ő képviselőjelöltként indul, és olyan elveket fog képviselni ellenedben, amelyeket Te már rég elhagytál

– fogalmazott Márki-Zay Péter ellenfele, aki számonkérte a polgármesteren: hová tűnt a szeretet hatalma?

 

Márki-Zay nem a köz érdekét nézi

Kovács Pál szerint a hatalom politikussá tette Márki-Zay Pétert, aki nem a köz érdekét nézi, nem a köz javát és a demokratikus értékek stabilitását, hanem a saját egyéni politikai előrejutását, az országos politikai ambícióit.

Hol maradnak hát a demokratikus elvek? Amikért állítólag oly sokat küzdöttél és küzdesz?!

– szegezte neki a kérdést.

„De aki politikusként ily hitványságot, a deklarált elvei, az általános politikai minimum leköpését eszközli, arra mit mondjak?” – zárta bejegyzését Kovács Pál.

Borítókép: Márki-Zay Péter (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.