Súlyos veszteség érte Toroczkai pártját

A Duna bal oldali partvonalán egy városban sem fog indulni Mi Hazánk-os jelölt a jelek szerint.

2024. 04. 04. 15:09
TOROCZKAI László
Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ezúton erősítem meg a hírt, hogy az elmúlt héten 15 váci bajtársammal kiléptünk a Mi Hazánk Mozgalomból, miután az országos elnökség egy újraszervezési határozatban minden váci tagot megfosztott a szervezeti tagságától és tisztségétől” – írta a párt váci szervezetének korábbi elnöke. Csereklye Krisztina a Vác.hu-nak eljuttatott közleményében azt írta: a döntés elsődleges oka az országos elnökség iránt kialakult bizalmi válság, valamint a radikális, bajtársi szemléletükkel összeegyeztethetetlen körülmények és döntések sorozata volt.

„Így a Duna bal oldali partvonalán, a szobi határtól Budapestig, egyetlen városban sem indul jelölt a Mi Hazánk színeiben az önkormányzati választásokon”

– hívta fel a figyelmet a politikus. Azonban leszögezte: a kilépett, most már pártfüggetlen egység továbbra is részt tervez venni a váci közéletben, amelynek a megvalósulásáról folynak az egyeztetések. 

Amennyiben Csereklye Krisztinának igaza lesz, akkor hat településen fognak hiányozni a Mi Hazánk jelöltjei a szavazólapokról június 9-én. 

Borítókép: Toroczkai László (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.