Szíven szúrta szemtanúját egy tolvaj, aki alig több mint kétezer forint miatt ölt

Az áldozat megpróbálta feltartóztatni a betörőt.

2024. 04. 16. 11:54
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ítélet súlyosbítását indítványozta a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség annak a férfinak az ügyében, aki lopás közben szíven szúrt egy szemtanút. Az ügyészség felidézte, az elkövető még 2022. januárban, az esti órákban egy budapesti társasház földszinti lakásának erkélyére bemászott, és onnan egy alig több mint kétezer forint értékű halkiszedő hálót vitt el.

A lopást azonban észrevette egy közeli emeletes házban élő férfi,  aki rögtön az elkövető után ment, és igyekezett feltartani a rendőrség kiérkezéséig. A férfi azonban nem tudta sokáig visszafogni a betörőt, aki hirtelen megállt, visszafordult, és egy késsel szíven szúrta a szemtanút, majd elmenekült a helyszínről. A sértetthez egy járókelő mentőt hívott, kórházba szállították, ahol azonban életét vesztette.

A Fővárosi Törvényszék emberölés bűntette miatt 9 év 6 hónap börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte a férfit azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen azonban az ügyész a szabadságvesztés tartamának felemeléséért, a terhelt és védője felmentésért, illetve a büntetés enyhítéséért fellebbezett. 

Az ügyben így másodfokon születhet majd jogerős ítélet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.