Szörnyű baleset történt az M7-es autópályán

Szombat reggeli forgalmi és közlekedési információk.

2024. 04. 06. 7:50
Fotó: MTI/Mihádák Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Átfordult a szalagkorláton és a másik oldalon a tetején állt meg egy személyautó az M7-es autópálya 64-es csomópontjánál, a Szekszárd–Veszprém–Győr–Székesfehérvár-centrum lehajtónál. 

A helyszínre riasztott székesfehérvári hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, amely a Budapest felé tartó oldal belső sávjában vesztegel – közölte a katasztrófavédelem. A helyszínen dolgoznak a társhatóságok is.

A 64-es kilométernél forgalomkorlátozásra kell számítani. A forgalom két sávon halad az érintett útszakaszon.

Menet közben füstölni kezdett, majd kigyulladt egy személygépkocsi Segesden, a Kossuth utcában. A sofőr félre tudott állni, de mire a nagyatádi hivatásos és segesdi önkéntes tűzoltók kiérkeztek, a jármű teljes terjedelmében égett. A tűzoltók két vízsugárral eloltották a lángokat, és megkezdték az utómunkálatokat. Az érintett útszakaszon félpályán halad a forgalom.

 

Szlovénia felé is kerülni kell

Az Útinform tájékoztatása szerint Vas vármegyében, a Kétvölgy és Szentgotthárd közötti összekötő utat (7458-as út) a szlovén határátkelő előtt műszaki ok miatt lezárták. Szlovéniába a határátkeléshez Felsőszölnök felől lehet kerülni.

Az M3-as autópálya Vásárosnamény felé vezető oldalán két hosszabb szakaszon kezdődtek olyan felújítási munkák, amelyek pihenőhelyeket érintenek és a benzinkút használatát is korlátozzák. Az egyik munkavégzés miatt a polgári csomópontot és a 183-as kilométernél lévő görbeházi benzinkutas pihenőt is lezárták. A másik munka miatt a 214-es kilométernél lévő Kálmánházi pihenő nem használható, és itt sem lehet a benzinkútra kihajtani. Tankolási lehetőség csak jóval előtte, a 106-os kilométernél, a Rekettyés pihenőhelynél, majd a 142-es kilométernél, a Geleji pihenőhelynél lévő töltőállomáson van.

Ezenkívül újabb terelést építettek ki burkolatfelújítás miatt Mezőszemere térségében is. A főváros felé vezető oldalt lezárták a 127-es és 120-as kilométer között, így a Budapest felé haladók az ellenkező oldal belső sávján haladnak, Vásárosnamény felé pedig a külső és leállósávon megy a forgalom. A munkálatok miatt Budapest felé a mezőkövesdi csomópont le- és felhajtó ágát, valamint a mezőszemerei pihenőt is lezárták.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.