Visszaléptetheti miskolci polgármesterjelöltjét a Demokratikus Koalíció

A Gyurcsány-párt új jelöltjével szemben korábban több aggály is felmerült.

2024. 04. 03. 9:53
Budapest, 2018. november 14.
Barkai László, a Magyar Diabetes Társaság elnökhelyettese beszél a Jónak lenni jó! címû mûsor sajtótájékoztatóján az MTVA székházában 2018. november 14-én. A cukorbeteg gyerekek és fiatalok támogatására, táboroztatásának segítésére gyûjt idén a közmédia Jónak lenni jó! címû adománygyûjtõ mûsora december 16-án.
MTI/Szigetváry Zsolt
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei hírportál információi szerint Barkai László orvosprofesszort indítja polgármesterjelöltnek a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció (DK) Miskolcon, miután az eddigi jelöltjüket, Hegedűs Andrea DK-s országgyűlési képviselőt (akit az LMP is támogat) még a héten visszaléptethetik. A lap úgy tudja, hogy jelöltként felmerült az MSZP-s Simon Gábor, a Velünk a Város frakcióvezetője és a momentumos Szopkó Tibor alpolgármester neve is. Barkait végül a DK-s Mokrai Mihály győzhette meg, hogy vállalja el a polgármester-jelöltséget Veres Pál jelenlegi városvezetővel szemben.

A portál szerint Barkai egészségügyben végzett munkájában nem találni kifogásolni valót, ám mégis akad egy más jellegű „szépséghiba” a múltjában, méghozzá a Miskolci Egyetemre benyújtott 2012-es rektori pályázatában. Akkori lapértesülések szerint Barkai Lászlónak 2012-ben a Miskolci Egyetem rektori pozíciójára benyújtott pályázata több helyen tartalmazott olyan elemeket, amelyek már Bódis József korábbi pécsi rektori pályázatában is benne voltak.

Végül a rektori tisztségre az egyetem három kari vezetője, professzora nyújtotta be pályázatát. A Miskolci Egyetem szenátusa a pályázatok alapján Illés Bélának 21, Palotás Árpád Bencének 8, Barkai Lászlónak pedig 7 szavazatot adott. A Miskolci Egyetem akkor azt nyilatkozta, hogy szó sincs plágiumról, miután Barkai László engedélyt kapott Bódistól az anyag használatára, a rektori pályázat pedig nem esik a szerzői jog védelme alá.

Borítókép: Barkai László (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.