Brüsszel cselekvési terve még mindig kérdéses, de betiltanák a lakossági gázkazánokat

Itt tartunk most.

Forrás: Facebook2024. 05. 28. 9:31
Az európai parlamenti választásokon részvételre buzdító feliratok az EP brüsszeli épülete elõtt. Fotó: MTI/EPA/Frederic Sierakowski Fotó: Frederic Sierakowski
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszel betiltaná a lakossági gázkazánokat, de senki sem tudja, hogy az átállást mégis ki és miből fogja finanszírozni – hangsúlyozta közösségi oldalán megjelent videójában Hortay Olivér, a Századvég kutatóintézeti igazgatója.

Hortay rámutatott, az ügyben az EU abszurd klímapolitikájának teljessége visszaköszön. Emlékeztetett, a tiltás ötletét először a német zöldek dobták be, ami Németországban óriási lakossági felháborodást váltott ki. 

Brüsszel átvette a javaslatot, és minden szakmai előkészület nélkül a parlamenten és a tanácson is átverte.

 – mondta Hortay Olivér, kiemelve: Magyarország és egy maréknyi tagállam kivételével senki sem tiltakozott.​
– Miután azonban kiderült, hogy az európaiak többsége nem örülne annak, hogy többmillió forintnyi pénzt énekelnének ki a zsebükből, néhány más tagállam is észbe kapott, és közös állásfoglalásban szólították fel Brüsszelt, hogy álljon elő egy cselekvési tervvel. Csaknem fél évvel a döntés után. Itt tartunk most – mondta a videóban.

Borítókép: Az európai parlamenti választásokon részvételre buzdító feliratok az EP brüsszeli épülete előtt 2024. április 27-én. A választásokat június 6–9. között rendezik meg az Európai Unió tagállamaiban (Fotó: MTI/EPA/Frederic Sierakowski)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.