Celluxszal ragasztotta le a kislány száját, a kisfiút meg fejbe dobta az érdi nevelő

Egy szülő azt mondja, a bántalmazásokat a többi nevelő is végignézhette.

Forrás: Index2024. 05. 03. 12:18
gyerek,gyermek,sír,bántalmazás,segítség
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kisfiút fejbe dobott, egy kislány száját és az orrát pedig többször celluxszal leragasztott egy kisgyermeknevelő az Érdi Polgármesteri Hivatalhoz tartozó bölcsődében – írja az Index. Egy szülő azt mondja, a bántalmazásokat a többi nevelő is végignézhette, de senki nem lépett közbe, őket nem is vonták felelősségre.

Az édesanyát az eset után tizenegy nappal értesítették. Az érdi önkormányzat vizsgálatot indított és elküldte a nevelőt, az ügyben büntetőeljárás indulhat.
A nőt, aki a portált megkereste, tavaly november 20-án kereste meg az intézményvezető, aki azonnal behívta a bölcsődébe, ahol arról tájékoztatták, hogy a kisfiát egy babzsákkal dobták fejbe, a szeme is bevérzett. A szülőt megkérték, hogy kezelje bizalmasan az ügyet a bölcsőde jó hírnevének megőrzése miatt, miközben ő kérte, hogy hadd nézze meg az esetről készült iratokat, a fénykép- és kamerafelvételeket, de ezt megtagadták tőle. 

Ezt követően a városvezetőhöz fordult az édesanya, az alpolgármester és a polgármester az ügy kivizsgálásával a jegyzőt bízták meg, azonban harminc helyett hatvan napig tartott az eset felderítése. 

Minden el lett sikálva, mert félnek, hogy nyilvánosságra kerül az ügy. A bántalmazó kisgyermeknevelőt azért bocsátották el közös megegyezéssel, mert egy esetleges munkaügyi pernek a kimenetele kétséges lenne

– fogalmazott az édesanya a portálnak, de közben az érdi önkormányzat részletes válaszában azt írta, az eset 9-én történt, amikor az intézményvezető visszatért a szabadságáról, november 13-án, azonnali vizsgálatot indítottak az ügyben és tájékoztatták az összes illetékest. Hozzáfűzik, 

a gondozó közalkalmazotti jogviszonyát azonnali hatállyal, november 13-án megszüntették.

Az intézményvezető bejelentést tett a Család- és Gyermekjóléti Szolgálatnál, illetve a rendőrségen is, ahol nyomozás indult az ügyben, az Index úgy tudja, azóta tanúmeghallgatások is történtek. A hivatali eljárás azóta lezárult, az édesanya betekintést nyert a jegyzőkönyvbe is, a rendőrség pedig kiskorú veszélyeztetése miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Mivel az még folyamatban van, bővebb tájékoztatást nem adtak. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.