Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Elő az ernyőkkel, begorombul az idő a pünkösdi hosszú hétvégére

Ilyen idő lesz az előttünk álló héten.

Forrás: MTI2024. 05. 12. 19:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vasárnapi túlnyomóan napos, de helyenként csapadékos idő után éjszakára az ország túlnyomó részén kiderül az ég – közölte a HungaroMet.

Hétfőn általában sok napsütésre van kilátás, ám a délnyugati, nyugati tájak fölé vastagabb felhők is sodródhatnak. A határ mentén gyenge csapadék sem zárható ki.

Az északkeleti, estétől már egyre inkább a keleti, délkeleti szelet kísérhetik élénk lökések.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 5 és 11 fok között alakul. A szélárnyékos részeken ennél alacsonyabb, akár 

fagypont körüli értéket is mérhetünk.

A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 19 és 24 fok között várható.

 

Milyen idő lesz jövő héten?

Kedden derült, napos idő várható, helyenként gomolyfelhőkkel. Csapadék nem valószínű, de a keleti szél időnként megélénkül. A minimum-hőmérséklet általában 7-12 fok között alakul, de a szélvédett északkeleti részeken hidegebb lehet. Délután 19-26 fok várható.

Szerdán napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel, helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A délkeleti, keleti szelet sokfelé élénk lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 7-12 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken ennél hűvösebb is lehet. A csúcsérték 19–25 fok között várható.

Csütörtökön erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett kevés napsütésre lehet számítani. Szórványosan kialakulhat záporeső, zivatar, nagyobb eséllyel az ország délnyugati, nyugati felén-harmadán. A délkeleti, keleti szél sokfelé megerősödik. A hőmérséklet hajnalban általában 8–14 fok között alakul, de a hidegre hajlamos helyeken hűvösebb lehet. Délutánra 21–26 fok közé melegszik fel a levegő.

 

Magasabb hőmérséklet a pünkösdi hosszú hétvégén

Pénteken az erőteljes gomolyfelhő-képződés, valamint a fátyolfelhők mellett hosszabb-rövidebb napos időszakokra is számítani lehet.

Többfelé valószínű záporeső, zivatar. A délkeleti szelet sokhelyütt erős széllökések kísérik.

A hőmérséklet hajnalban általában 9-14, a délutáni órákban 19-27 fok között várható.

Szombaton a gomoly- és fátyolfelhők mellett többórás napsütésre van kilátás, szórványosan előfordulhat záporeső, zivatar. Többfelé megerősödhet a délkeleti, déli szél. Hajnalban 9-16, a délutáni órákban 21-28 fok valószínű.

Vasárnap is erőteljes gomolyfelhő-képződésre, illetve fátyolfelhők mellett több-kevesebb napsütésre is számítani lehet. Több helyen kialakulhatnak záporok, zivatarok, megerősödhet a déli, délnyugati szél. A hajnali 9-16 fokról 21-28 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.