Emberéletekkel játszik a szentendrei baloldali városvezetés

Vitályos Eszter kormányszóvivő kijelentette: Egy helyben lakó nőt sem foszthatnak meg az ingyenes mammográfiai szűréstől.

2024. 05. 09. 13:13
Budapest, 2024. május 9.
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezetõ miniszter beszél, mellette Vitályos Eszter kormányszóvivõ a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2024. május 9-én.
MTI/Balogh Zoltán
Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Nem állhat elő olyan eset, hogy a Pilis–Dunakanyar térségben élőket megfosztják az ingyenes mammográfiától, még akkor sem, ha egy végrehajtási vita áll a háttérben – szögezte le a Vitályos Eszter kormányszóvivő, a térség országgyűlési képviselője. Mint a szóvivő a megszűnő szentendrei mammográfiai rendelésről a mai Kormányinfón fogalmazott, a szentendrei rendelő az önkormányzat fenntartásában van, a vizsgálatot a kormány ingyenesen biztosította.

Az ügy hátterében az áll, hogy 

a baloldali városvezetés döntése miatt megszűnt a mellrákszűrés és a mammográfiai szakellátás a szentendrei rendelőben, ehelyett a lakosoknak a tőlük távol eső a II. kerületi Kapás utcába kell menniük, vagy arra a szűrőbuszra, amit a város évi néhány alkalommal rendelt Szentendrére. 

A Fülöp Zsolt ellenzéki polgármester által vezetett baloldali többségű testület április 24-én hozott határozatot a mellrákszűrés helyi rendelőintézetben történő megszüntetéséről, amit azzal próbálták jó színben feltüntetni, hogy arra hivatkoztak: a szűrőbuszokra a behívottak nagyobb százaléka megy el, mint a rendelőben végzett mammográfiára.

Az egyik helyi női szervezet viszont nem akarja, hogy az eddig jól működő mammográfiai ellátás megszűnjön a szentendrei rendelőben. Tiltakoznak az ellen, hogy a város vezetése hátrányosabb helyzetbe hozza a helyi hölgyeket, anyákat, nagymamákat és lányokat. Úgy érzik, ezzel másodrendű lakosként kellene Szentendrén élniük – osztották meg véleményüket

Borítókép: Vitályos Eszter kormányszóvivő a mai kormányinfón (Fotó: Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.