Hatalmas bírságot kapott Erzsébetváros Niedermüller korrupciógyanús közbeszerzései miatt

A kerület baloldali vezetése „lapít”az ügyben.

Forrás: MTI2024. 05. 31. 13:19
Budapest, 2024. április 20.
Dobrev Klára, a DKMSZPPárbeszéd európai parlamenti listavezetõje és Niedermüller Péter, a DK erzsébetvárosi polgármesterjelöltje, jelenlegi polgármester a választási kampány kezdõnapján tartott sajtótájékoztatón a Garay téren 2024. április 20-án.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb botrányos, korrupciógyanús ügyre derült fény a Niedermüller Péter vezette erzsébetvárosi önkormányzatban, ami miatt a Közbeszerzési Döntőbizottság ötvenmilliós bírságot rótt a kerületre – hívta fel a figyelmet Benedek Zsolt, a Fidesz–KDNP erzsébetvárosi képviselőcsoportjának vezetője.

A Niedermüller Péter veje üzleti köreinek juttatott közel ötvenmillió forintos tanácsadói szerződések és a „lakásmutyik” után a napokban fény derült egy ötvenmilliós károkozásra is

– emelte ki Benedek Zsolt, aki a Fidesz erzsébetvárosi polgármesterjelöltje is.

A Közbeszerzési Döntőbizottság honlapján négy határozat is megjelent, amelyből világosan látszik, hogy Niedermüller Péter és „az erzsébetvárosi dollárbaloldal” súlyos törvénysértéseket követett el – jelezte a frakcióvezető. Majd utalva a döntőbizottság határozatára kijelentette: az erzsébetvárosiak csaknem 700 millió forintját költötték el úgy Niedermüller Péterék, hogy semmilyen közbeszerzést nem folytattak le. Több alkalommal fordult elő az is, hogy ajánlatot is csak egyetlen cégtől kértek, amely ezt követően meg is nyerte az egyszerűsített Niedermüller-féle „mutyi-beszerzést” – tette hozzá.

Az ügy súlyosságát jelzi, hogy a döntőbizottság még azt a céget is megbírságolta, amelyikkel az önkormányzat szerződött – hangsúlyozta Benedek Zsolt.

Niedermüller Péter és a „dollárbaloldal” a bírság nyilvánosságra kerülése óta „lapít”.

– jelezte a frakcióvezető. A döntőbizottság határozata óta ugyanis több mint egy hónap alatt két testületi ülés is volt, de a polgármester „elfelejtette tájékoztatni” a képviselő-testület tagjait és a nyilvánosságot arról, hogy ilyen súlyos jogsértéseket állapított meg a Közbeszerzési Döntőbizottság – fejtette ki.

Nem egyedi az eset, hiszen „a veje üzleti köreinek juttatott szerződések esetében is megpróbálták eltüntetni a nyomokat és titkosítani a dokumentumokat” – mondta Niedermüller Péterre utalva Benedek Zsolt.

A bírsággal újabb csaknem ötvenmilliót vehettek ki az erzsébetvárosiak zsebéből

– emelte ki a frakcióvezető.

Rendszerszintű korrupció uralkodhat a városházán. Napról napra derülnek ki Niedermüller Péter egyre súlyosabb jogsértései, ezért felszólítjuk, számoljon el az erzsébetvárosiak pénzével!

– mondta Benedek Zsolt.

Borítókép: Dobrev Klára és Niedermüller Péter (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.