Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Hidegvérrel meggyilkolta a hajléktalant a huszonegy éves fiatal, miután a lakására csalta és enni adott neki

Vádiratot nyújtott be a Baranya Vármegyei Főügyészség egy huszonegy éves férfi ellen, aki 2023 augusztusában lakására csalt és hidegvérrel meggyilkolt egy hajléktalant Pécsett.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 05. 24. 14:17
illusztráció Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nővére és az édesapja halála után zárkózott lett, környezetétől elszigetelődött, gyógyszert szedett, rendszeresen alkoholt fogyasztott a 21 éves férfi a vádirat szerint.

A viselkedése egyre furább lett, tavaly év elején, erőszakos, gyilkosságokkal teli filmeket nézett, majd foglalkoztatni kezdte az emberölés gondolata, ezzel kapcsolatos gondolatait telefonján, hangfelvételeken rögzítette.

A vádlott 2023. augusztus 20-án egy egyetemi gólyatáborba utazott. Másnap hajnalban a gólyatáborból felhívták az édesanyját, hogy a vádlottat vigye haza, mert viselkedésével kapcsolatban problémák merültek fel.

Édesanyja hazavitte a fiát a pécsi lakásába, aki hajnalban kiment az utcára, majd találkozott a hajléktalan sértettel. A vádlott ekkor elhatározta, hogy a sértettet megöli. Meghívta magához a férfit, a lakásában étellel kínálta. 

Miközben a hajléktalan a konyhaasztalnál evett, a vádlott mögé lépett és egy kalapáccsal a fejére sújtott.

A sértett védekezett, dulakodtak, miközben a vádlott többször megütötte kalapáccsal a férfi fejét. Az ütésektől a sértett a padlóra esett, akit a támadója konyhakéssel háromszor mellkason szúrt.

A sértett a helyszínen meghalt. A Baranya Vármegyei Főügyészség előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit. A bűncselekmény büntetési tétele tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztés.

 


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.