Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Hónapokig jogosulatlanul használta a főtájépítész címet Bardóczi Sándor

Bardóczit hivatalosan 2020 november elsején nevezték ki a várostervezési főosztály tájépítészeti osztályának vezetőjévé, a főtájépítész azonban addigra már rendszeresen használta a címet.

2024. 05. 24. 10:14
EP2I1065
20210601 Budapest Vadregényes kastélykert című kiállításmegnyitó. A Kiscelli Múzeum szabadtéri kiállítása fotó: Teknős Miklós (TEK) Magyar Nemzet képen: Bardóczi Sándor,Budapest főtájépítésze Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lapunk 2024. május 7-én közérdekű adatigényléssel fordult a fővárosi önkormányzathoz, ugyanis azt szerettük volna megtudni, hogy az önkormányzat szervezeti rendjébe integráltan létezik-e egyáltalán a főtájépítészi tisztség vagy munkakör, Bardóczi Sándort ki és mikor nevezte ki főtájépítésznek, és mikortól használhatja hivatalosan is a főtájépítészi címet. 

Azonban amint az igénylésünkre küldött dokumentumokból is kiderült, Bardóczi hónapokon keresztül a fővárosi önkormányzat hivatalos engedélye nélkül használta a főtájépítész címet. A férfit ugyanis 2020. november elsejétől nevezték ki a budapesti várostervezési főosztály tájépítészeti osztályának vezetőjévé. 

Mint a tájépítészeti osztály vezetője a munkakörével összefüggő megnyilatkozásai során, a munkakörének tartalmával összhangban, jogszabálysértés nélkül használta a munkaköri feladatainak köznapi, rövid, összefoglaló megnevezéseként a főtájépítész megjelölést

– írta közérdekű adatigénylésre válaszul dr. Számadó Tamás, Budapest főjegyzője. Ezek alapján Bardóczi Sándor az Inforádió műsorában, a Budapest TE meg ÉN podcastben és számos egyéb médiamegjelenése során is engedély nélkül használta a főtájépítész címet, ahol a kinevezése előtt szerepelt. Bardóczi azonban ennél is tovább ment, és már 2020 januárjában, a Főkert egyik Facebook-bejegyzésének leírásában is főtájépítésznek hívatta magát. 

A közérdekű adatigénylésekkel megszerzett dokumentumokból emellett további érdekességek is kiderültek, többek között az is, hogy Bardóczi ugyan 2020 novemberétől hivatalosan is engedélyt kapott a főtájépítészi cím használatára, azonban a munkaköri leírása szerint mindössze a tájépítészi osztály osztályvezetője volt. Bardóczinak ezt követően csaknem négy évet kellett várnia, míg a főváros módosította a kinevezését, és papíron is főtájépítésszé nevezték ki. 

 

Borítókép: Bardóczi Sándor (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.