Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Karácsony tervei végzetes csapást mérnek a fővárosi közlekedésre

Kamarai vezetőkkel tárgyalt Szentkirályi Alexandra.

2024. 05. 29. 17:35
Budapest, 2024. május 26.
Karácsony Gergely fõpolgármester, a Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP fõpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatót tart a pesti alsó rakpart fejlesztésérõl a Jane Haining rakparton 2024. május 26-án.
MTI/Lakatos Péter
Fotó: MTI/Lakatos Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Karácsony Gergely által okozott közlekedési káosz a város gazdasági növekedésének egyik legnagyobb akadálya – jelentette ki Szentkirályi Alexandra a közösségi oldalán. A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) székházában tárgyalt Nagy Elek elnökkel és Vereczkey Zoltánnal, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) alelnökével.

A tárgyaláson egyetértettek abban, hogy a főpolgármester tervei tovább nehezítenék a fővárosi és a Pest vármegyei vállalkozások életét – jelezte a főpolgármester-jelölt. Majd hangsúlyozta:

Karácsony Gergely kaotikus állapotokat teremtett a budapesti közlekedésben.

A nemrég nyilvánosságra került elképzelések szerint Karácsony Gergelyék tervezik a tíz évnél régebbi autók kitiltását, a rakpart végleges lezárását és a Nagykörúton belüli autók kitiltását.

Ezek egyenként is súlyos ügyek lennének, együtt pedig egyenesen végzetes csapást mérnének a főváros közlekedésére

– hangsúlyozta Szentkirályi Alexandra. Hozzátette: a főpolgármester közlekedéspolitikája összeugrasztotta a gyalogosokat, a bicikliseket és az autósokat.

Azok is rosszul járnak, akik a Nagykörúton belül élnek, és azok is, akiket kizárnak. Egyes belvárosi kerületek már most is megközelíthetetlenek, elérhetetlenek és parkolhatatlanok a munkájukhoz szükségszerűen gépjárművet használó iparosok, mesterek, kereskedők, szállítmányozók, szerelők és szolgáltatók számára – jelezte. Majd rámutatott:

ennek árát mindannyian (lakosság, vállalkozások és közüzletek) közösen fizetjük meg.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: MTI/Lakatos Péter)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.