Kibújt a szög a zsákból: Karácsonyék a gyerekekre szabadítanák a LMBTQ-őrületet

A Párbeszéd többek között eltörölné a gyermekvédelmi törvényt, és az iskolai oktatásba foglalná a homoszexuális propagandát.

2024. 05. 15. 14:02
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megállapodást kötött a közvélemény-kutatásokban kimutathatatlan Párbeszéd – Zöldek Pártja és a Szivárvány Misszió Alapítvány nevű LMBTQ-propagandaszervezet. Az egyezség főbb pontjai között 

a Karácsony Gergely főpolgármester nevével fémjelzett alakulat vállalást tett a homoszexuálisok közötti házasság elismerésére, a jogi nem- és névváltoztatás törvényesítésének kidolgozására, a gyermekvédelmi törvény eltörlésére, valamint lehetővé tennék azt is, hogy a homoszexuális kapcsolatban élők gyermekeket fogadjanak örökbe. 

Ezt azzal tetézték, hogy immár nyíltan kijelentették: bevonnák az LMBTQ-témát az oktatási rendszerbe, továbbá érzékenyítenék a tanárokat, az egészségügyi dolgozókat, illetve a mentálhigiénés szakembereket a különféle deviáns viselkedésmóddal élők elfogadására, de betiltanák a normalitáshoz való visszatérést segítő átnevelőterápiák alkalmazását is. A médiahatóság dolgába is beleszólnának: az LMBTQ-témájú tartalmak állítólagos cenzúrájának megakadályozására dolgoznának ki etikai kódexet a hatóságnak.

 

A megállapodásban található két homályosabb vállalás is. Mint írják, elősegítenék a gyűlöletbeszéd és gyűlölet-bűncselekmények megfelelő kezelését, nem térve ki arra, hogy mit tekintenek idetartozónak és mit értenek „megfelelő” alatt. Emellett az sem világos, hogy mit jelent az a pont, miszerint támogatják az LMBTQ-kultúra és -történelem megjelenését a kánonkultúrában. Továbbá kitértek arra is, hogy előmozdítják minden homo- és transzfób paragrafus eltörlését az alaptörvényből, ami azért furcsa, mert ilyen jogszabály Magyarországon nincs.

 

Borítókép: A budapesti pride felvonulás (Fotó: Teknős Miklós)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.