Következő mérkőzések
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna
Belgium
18:002024. június 17.
Szlovákia

Kövér László: Mesterek nélkül nincsenek tanítványok

Az összefogás, a hivatástudat és a kitartás a sikeres közösség záloga.

Forrás: MTI2024. 05. 24. 18:47
Halásztelek, 2024. május 24.
Kövér László, az Országgyûlés elnöke beszédet mond a halásztelki Bocskai István Sportegyesület Lengyel Éva Vívótermének átadó ünnepségén 2024. május 24-én.
MTI/Illyés Tibor
Fotó: MTI/Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mesterek nélkül nincsenek tanítványok, és ez különösen igaz az egyéni sportokra, így a vívásra is – emelte ki az MTI Kövér László szavait. Az Országgyűlés elnöke hozzátette: a kard és a tőr tudománya mesterről tanítványra száll.

A mai találkozásunk jól mutatja, hogy összefogással, hivatástudattal és kitartással sikeres közösség építhető fel, de csak akkor, ha van, aki a dolgok élére áll, és felemeli a zászlót

– mondta Kövér László a Bocskai István Sportegyesület vívócsarnokának átadó ünnepségén Halásztelken. Hozzátette: egy vívóteremben a hely szellemének legerősebb vonása a szabadság, és egy, a magyar reformátusok által létrehozott és használandó vívóteremben pedig különösképpen így kell ennek lennie.

Aki szabad akar lenni, annak meg kell tanulnia kiállnia magáért, és a kard a kézben, pontosabban ez esetben a tőr, pedig megtanít küzdeni.

– jelezte az Országgyűlés elnöke. Hozzátette: a vívás megtanít arra, hogy küzdeni okosan kell, amire a régiek azt mondták, hogy a vívás a megértés tudománya, mivel számba venni erősségeinket és gyengéinket, az ellenfél erényeit és hibáit.

Kilenc éve oktatnak vívást Halásztelken, hetvenkét iskolás növendék jár rendszeresen az edzésekre és dolgozik keményen – ismertette Kövér László. Hozzátette: hatvannégy vívónak van versenyengedélye, közülük tizenketten a korosztályos válogatott tagjai.

Az Országgyűlés elnöke elmondta, hogy Lengyel Éva szatmárnémeti vívóedzőnek köszönhető, hogy Gombola András vívóedző életének a vívás adott irányt, célt és erőt. Hozzátette, hogy Gombola András szavai szerint „azért fogja Lengyel Éva nevét viselni ez a terem, mert azt a szemléletet, azt a lelkületet szeretném itt is megidézni, amit Lengyel Évától láttam otthon, amikor az edzőm volt”.

Borítókép: Kövér László az eseményen (Fotó: MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.