Luxusautóval versenyeztek, ezért halt meg az MMA-bajnok a szalántai balesetben

Életfogytiglant követelnek Szalántán az életben maradt ámokfutónak a helyiek.

Forrás: Bama, Bors2024. 05. 06. 15:06
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy a Magyar Nemzet is megírta, a pécsi rendőrkapitányság a rendőrség honlapján közölte, hogy a baranyai megyeszékhely irányába tartó jármű Szalántát elhagyva az előtte haladó tehergépkocsi előzésébe kezdett, letért az útról, a bal oldali árokba sodródott, és onnan visszacsapódva az úton állt meg. 

Fotó: Bama.hu / Laufer László

A Bors  beszámolója alapján a Sonline azt írta, a baleset amiatt történt, mert egy hosszabb egyenes szakaszon

egy Audi S5 és egy Mercedes-AMG GT versenyzett egymással, ám azzal nem számoltak, hogy nem csak ők közlekednek a szakaszon, hanem egy suzukis is.

A Suzuki Ignis sofőrje balra tervezett kanyarodni, kitette az indexét és megkezdte az irányváltást, viszont a sofőr nem vette észre, hogy autóját éppen nagy sebességgel előzik. Az első autó még félre tudta rántani a kormányt és megúszta egy koccanással, viszont a Mercedese telibe kapta a kanyarodó autót. Az ütközés erejét mutatja, hogy a Suzuki Ignis eleje leszakadt, az AMG pedig felismerhetetlenre tört, hátsó tengelye kiszakadt és a fűben landolt – írták.

Mint kiderült, a korábbi MMA-harcos, Eb-bronzérmes Stétz Dániel és barátnője haltak meg a fának csapódott autóban, esélyük sem volt a túlélésre. Az Ignisben utazó nagymamát és unokáját életveszélyes sérülésekkel szállították kórházba.

 

A szalántaiak felháborodtak

A Bama szerint a helyiek között nagy visszhangot váltott ki a tragédia, életfogytiglant kérnének a túlélő száguldozóra. 

Én úgy gondolom, hogy az alap, hogy elveszik a túlélő audis jogosítványát, de a két halott miatt életfogytiglanit kérnék rá, de nem csak én... Itt mindenki helyben, mindenkitől ezt hallom!

– mondta egy helyi a Borsnak nyilatkozva.

Fotó: Bama.hu / Laufer László

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.