Élő közvetítés
Szlovénia
ÉLŐ
Dánia

Életmentésre szolgáló hajót foglalt le Magyar Péter kampánycélokra

Magyar Péter május 20-án Szegeden lényegében lefoglalta a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat mentőhajóját. A szabályokat nem tartották be a hajón, a propagandastáb méregdrága, vadonatúj felszerelésekkel dolgozott. Magyar Péter látványosan csapkodott egyet Nagy Ervinnel a kamerák kedvéért, de nem volt meg kettejük között az összhang. A Jobbiktól átirányított stábtag nem rejtőzködött, karmesterként irányította az akciót.

2024. 05. 24. 9:31
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meghökkentő fotókat kapott az olvasóktól a Ripost. Május 20-án Magyar Péter Szegeden lényegében lefoglalta Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat mentőhajóját. Kampánystábjával az összes lehető vízrendészeti szabályt megszegve, a járművet túlterhelve, mentőmellények nélkül hajóztak. A képek alapján mindennek az volt az oka, hogy jó propagandafotók készüljenek róla és Nagy Ervinről, amint „férfiasan” kajakoznak egyet. A ritmust a portál cikke szerint azonban szinte sosem találta el a két „sportember”.

Magyar Péterék látványosan csapkodtak a kamerák kedvéért, de nem volt meg kettejük között az összhang. Fotó: Ripost

A nyilvánvalón más célokat szolgáló mentőhajóra kilenc stábtag szállt fel, miközben a jármű befogadóképessége maximum hét fő. Közülük mindössze két hölgy tartotta be a szabályokat, és vette fel a mentőmellényt, de aztán később ők is levették. A hajó vezetője nem szólt rájuk, mint ahogy a hajó túlterhelésével sem törődött. Közben keményen dolgozott a propagandastáb a Jobbiktól személyesen Gyöngyösi Márton pártelnök által kirendelt Kiss Zoltán Imre irányításával. Ő már a kezdetektől, az ügyészségi bevonulástól kezdve irányítja a csapatot, igaz, akkor még egy maszkkal igyekezett felismerhetetlen maradni, valamitől nagyon félhetett.

A Jobbikból küldték a stábot Magyar Péterhez. Fotó: Ripost

Most már nem rejtőzködött, karmesterként irányította az akciót. Négy operatőr rögzítette párhuzamosan a „történelmi” eseményt, vadonatúj, méregdrága felszerelésekkel, amint Magyar Péter és Nagy Ervin néhány percen át látványosan csapkodta a habokat, a Tisza Párt a Tiszán akció keretében.

Méregdrága, vadonatúj felszerelésekkel dolgozott a propagandastáb. Fotó: Ripost

Magyar Péter, amikor elunta az evezést, a kajakban ülve is telefonálgatott és szelfizgetett. Aztán nyolc perc után nem bírta tovább, és partra szállt. A kajak elszállításában a Tisza Párt eddig gondosan rejtegetett EP-képviselőjelöltjei, Kulja András és Molnár Dániel hasznosították magukat, nagy szakértelemről tanúbizonyságot téve. A Ripost megkérdezte a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálatot, hogy milyen feltételekkel, mennyiért lehet politikai kampánycélokra igénybe venni a katasztrófavédelem mentőhajóját, s hogy mi a véleményük a vízirendészeti szabályok látványos semmibe vételéréről. Egyelőre nem kaptak választ.

Frissítés: Cikkünk korábbi verziójában tévesen állítottuk, hogy a katasztrófavédelem hajóját foglalta le Magyar Péter kampánystábja. A valóságban ez a katasztrófavédelemmel sok esetben együttműködő Szegedi Vízimentő és Tűzoltó Szakszolgálat csónakja. 

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Havran Zoltán)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.