A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Több mint 70 kilométerre sodorta el a Duna a verőcei hajótragédia tegnap megtalált áldozatát + térkép

A május 18-i verőcei hajóbalesetnek már hat halálos áldozata van. Az utolsó holttestet a baleset helyszínétől mintegy 75 kilométerre találták meg. A 19 éves Balogh Daniellát a baleset utolsó eltűntjeként tartják számon.

2024. 05. 27. 16:09
Fotó: BRFK
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint a Magyar Nemzet már beszámolt róla, halálos hajóbaleset történt a Dunán május 18-án éjjel, amikor egy szállodahajó kisgéphajóval ütközött Verőcénél. Egy buliból hazafelé tartó társaság utazott a motorcsónakon. Ennek tulajdonosa és a húga, a szomszéd lány és szerelme, valamint még három barátjuk ment közösen szórakozni.

A rendőrség tájékoztatása szerint a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi sérülten ugyan, de kijutott a partra. A május 18-i vízi ütközésnek már hat halálos áldozata van.

A tizenkilenc éves Balogh Daniellát a baleset utolsó eltűntjeként tartják számon,

őt még mindig keresik a hatóságok.

A verőcei hajótragédia hatodik áldozatát a balesettől mintegy 75 kilométerre találták meg. Fotó: Magyar Nemzet
A verőcei hajótragédia hatodik áldozatát a balesettől mintegy 75 kilométerre találták meg (Fotó: Magyar Nemzet)

Több áldozatot napokkal a tragédia után találtak meg:

  • A baleset után (május 18-án) nem sokkal később fedezték fel egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton,
  • majd egy női holttestet a Megyeri hídnál, közel harminc kilométerre a baleset helyszínétől. Ő volt Berki Boglárka, akinek kezét a tragédia előtt fél órával kérte meg Varga Márton.
  • Múlt szerdán (május 22-én) bukkantak rá a harmadik áldozat, a tizenkilenc éves Varga Márton holttestére Vác és Sződliget között, mintegy tíz kilométerre találták a tragédia helyszínétől.
  • Múlt csütörtökön (május 23-án) pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestét találták meg, tizenkét kilométerre a balesettől.
  • Az ötödik áldozat, a 39 éves László holttestét Gödnél, mintegy tizenöt kilométerre a baleset helyszínétől, a Duna bal partján találta meg az országos katasztrófavédelem hajós kutatóegysége múlt pénteken (május 24-én).
  • Szigetújfalu közelében találták meg vasárnap (május 26-án) a Verőcénél múlt szombaton történt hajóbaleset hatodik áldozatának, a harmincéves Villányi Olivérnek a holttestét. Szigetújfalu a Duna 1610-es folyamkilométerénél, míg Verőce az 1685-ös folyamkilométer környékén található, ami azt jelenti, hogy a balesettől nagyjából hetvenöt kilométerre találták meg a hatodik áldozatot.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: BRFK)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.