Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Navracsics Tibor: A veszprém–balatoni térség prémiumkategóriás kreatív régióvá válhat!

A Veszprém–Balaton Európa kulturális fővárosa (EKF) program eredményei mentén a térség prémiumkategóriás kreatív régióvá válhat a kultúrára épülő gazdasági modell megvalósításával – hangsúlyozta az EKF-program tapasztalatairól tartott pénteki fórumon Sümegen a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.

Forrás: MTI2024. 05. 31. 17:24
NAVRACSICS Tibor
NAVRACSICS TIBOR (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Navracsics Tibor kiemelte, hogy az EKF program keretében 2020 óta olyan együttműködés bontakozott ki, amelyben többek között az önkormányzatok és a civil szervezetek is szerepet vállaltak, munkával és pénzzel hozzájárulva a program sikeréhez.

Mint mondta,

a jó cél érdekében sokan érezték, hogy érdemes együttműködni másokkal. Szavai szerint ezt az együttműködést meg kell őrizni a programévet követően is.

A jó együttműködésre nemzetközi kitekintésben Nyugat-Németországot hozta fel példának, ahol szavai szerint a második világháborút követően stratégiai döntést kellett hozni arról, hogy melyik város legyen a térség központi települése. Végül Bonnt jelölték ki, a térség nagyvárosai pedig eltérő profillal, specializálódva bizonyos feladatokra, egymással együttműködve hozzájárultak a térség fejlődéséhez.

A Veszprém–Balaton régióban megszülető együttműködésről szólva rámutatott, hogy négy esztendővel ezelőtt a kultúra és a hagyományok mentén indult meg a közös gondolkodás.

Navracsics Tibor fontosnak nevezte, hogy a résztvevők higgyenek a kreatív régió megszületésében és sikerében.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.