Reagált a BKV a mozgólépcsőn történt halálos balesetre

Felborzolta a kedélyeket a Rákóczi téri metróállomásnál történt halálos baleset, amelynek körülményei nem tisztázottak. Több hírforrás szerint a baleset a mozgólépcső használata közben történt, ezzel szemben a BKV Zrt. lapunknak úgy fogalmazott: az áldozat a mozgólépcsőn kívül állt és a szerkezet oldalának esett. A BKV szerint nincs szükség biztonsági intézkedések szigorítására, mert a halálos kimenetelű szerencsétlenség a mozgólépő nem rendeltetésszerű használata mellett történt. Egy biztos: a baleset kérdéseket vet fel.

2024. 05. 30. 15:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szemerkélő eső elől az állomásra betérő járókelő nem a mozgólépcsőn lett rosszul, hanem a mozgólépcső szabadon hozzáférhető, külső oldala felől esett rá az eszköz gumikorlátjára. Az esés következtében a mozgólépcső leállt, ezt munkatársaink észlelték, és azonnal megtették a szükséges intézkedéseket – mondta lapunk kérdésére a BKV Zrt. A haláleset 2024. május 19-én reggel fél hétkor történt az M4 metró Rákóczi téri állomásának felszíni utasterében.

Az elsődleges híradások arról szóltak, hogy az áldozat Budapesten a Rákóczi téren, a négyes metróból szeretett volna felmenni a felszínre. Azonban a férfi hirtelen rosszul lett és elájult, miközben a mozgólépcsőn haladt felfelé. Ekkor a mozgólépcső pedig beránthatta az illető ruháit, ezért a teste beszorult a szerkezet gumikorlátjai közé. 

Ezt a tézist cáfolta a BKV, ugyanakkor lapunknak nem tudták megmondani, hogy mi okozta valójában a férfi halálát. 

A haláleset körülményeivel kapcsolatban nyomozást indított a rendőrség, amelyet az esetről készített kamerafelvételek alapján vizsgálnak.

Lapunk arra is kíváncsi volt, hogy egyébként megtörténhet-e, hogy az utasokat berántja a mozgólépcső, ezáltal súlyos sérüléseket szenvednek el, ugyanis bárki, bármikor rosszul lehet a mozgó eszközön.

 A BKV szerint azonban a halálos baleset nem így történt, szerintük a szerencsétlen eset nem a rendeltetésszerű használat közben történt.

– Az esemény körülményeit – nem utazás közben és nem a mozgólépcső rendeltetésszerű használata mellett történt az eset – elemeztük, és nem állapítottunk meg olyan kockázati tényezőt, ami miatt a jelenlegi biztonsági intézkedéseket szigorítani kellene. Ugyanakkor ezt, és minden hasonló esetet dolgozóink oktatásába beépítjük, feldolgozzuk – zárták soraikat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.