Tizenkét évet kapott a késelő hajléktalan

A Győri Ítélőtábla megduplázta az elsőfokú döntést.

2024. 05. 14. 13:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jogerősen 12 év fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla azt a hajléktalan férfit, aki megverte és késsel megvágta társát egy veszekedés során. 

A Győri Fellebbviteli Főügyészség tájékoztatása szerint 

a hajléktalan, ittas állapotban lévő férfiak a 2022. november 10-ről 11-re virradó éjszakát egy székesfehérvári önkiszolgáló mosodában töltötték, ahol a vádlott több mint hét órán keresztül folyamatosan bántalmazta, megalázta a sértettet: többször megütötte, megrúgta, leköpte, késsel megvágta a nyakát és mindkét arcfelét. 

A sértettől elvett két öngyújtót, egy karórát, valamint vágott dohányt is. – A bántalmazott sértett sérülései nyolc napon belül gyógyultak, azonban a nyaka elleni késes támadás akár halálos sérülést is okozhatott volna – olvasható a közleményben.
Elsőfokon a Székesfehérvári Törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés kísérlete és rablás miatt hat év börtönbüntetésre ítélte azzal, hogy a büntetés kétharmadának letöltése után feltételes szabadságra bocsátható, az ítélet ellen azonban az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezett.

Mostani ítéletében a Győri Ítélőtábla egyetértett a fellebbviteli főügyészség álláspontjával: 

a vádlott cselekménye nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének minősül, ezért és a rablás miatt 12 év fegyházbüntetésre ítélte és kizárta a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéből.


Borítókép: Illusztráció (Forrás: Shutterstock)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.